HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚοινή ανακοίνωση συλλόγων Νικιάνας-Αλεξάνδρου για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων Νικιάνας-Αλεξάνδρου για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Σεβόμενοι την έκδηλη και εύλογη ανησυχία των εκατοντάδων συγχωριανών και μελών των συλλόγων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) στην περιοχή του Αλεξάνδρου.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων όλων των συλλόγων Αλεξάνδρου-Νικιάνας με το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό καθώς και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Ζουριδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώσαμε ότι από τη μεριά του δημάρχου δεν υπήρξε μεθόδευση προκειμένου το θέμα να μείνει κρυφό προς τους κατοίκους και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας .Αυτό συνέβη προφανώς με υπαιτιότητα της τοπικής κοινότητας Αλεξάνδρου ,χωρίς κάποια ύποπτη σκοπιμότητα, αλλά λόγο λάθους χειρισμού και παρανόησης σχετικά με την προτεινόμενη τοποθεσία.

Η άποψή μας ότι πρόκειται περί ατυχούς και πρόχειρης αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού ζητήματος από τους αρμόδιους εξακολουθεί να ισχύει (θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το τοπικό συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν πήγαν ποτέ μαζί να κάνουν αυτοψία στο χώρο) καθώς και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων το ψήφισαν χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα περί της τοποθεσίας του και των προβλημάτων που δημιουργεί αυτό.

Για τους λόγους που έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα έτσι ώστε να επιτύχουμε την ακύρωση της απόφασης αυτής, άλλωστε τα θέματα που προκύπτουν στην θέση αυτή (ιδιοκτησιακά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά ,αρχαιολογίας, αποστάσεων από χώρους του άρθρου 2 του Π.Δ 463/78,κ.α)κάνουν την ολοκλήρωση του έργου πολύ δύσκολη και σίγουρα χρονοβόρα. Ευελπιστούμε παράλληλα ότι θα δοθεί λύση από το Δήμαρχο Λευκάδας πριν φτάσουμε στο ύστατο αυτό σημείο, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος χαιρετίζουμε την απόφαση του τοπικού συμβουλίου για ακύρωση της προηγούμενης απόφασής του για τη δημιουργία του καταφυγίου. Απόφαση που κάνει λόγο περί παρανόησης του σημείου, κάτι που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας ότι η απόφαση πάρθηκε βιαστικά δίχως τη λεπτομερή εξέταση όλων των παραμέτρων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι για κάθε σημαντικό ζήτημα για τον τόπο μας τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΦΗΓΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΙΚΙΑΝΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΙΑΝΑΣ ΟΙ ΣΚΑΡΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Κορονοϊός: Είμαστε έτοιμοι να τον δούμε στη γειτονιά μας;
Επομενο αρθρο
Lefkas Randonneurs: ποδηλατική διαδρομή (200 km) στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.