HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚολομβία: Επεσε αεροπλάνο με 81 επιβάτες και την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας

Κολομβία: Επεσε αεροπλάνο με 81 επιβάτες και την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας

Συνολικά 76 είναι τελικά οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία. Πέντε από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομία.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν παίκτες, προπονητές και προσωπικό της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, όπως και δημοσιογράφους, οι οποίοι επρόκειτο να καλύψουν τον τελικό του Sudamericana, ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της νότιας Αμερικής, ανάλογης με αυτήν του Europa Legue.

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας.

Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στους τελικούς του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Συνολικά η αποστολή περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι κλπ).

2

Στους λογαριασμούς της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα ανεβαίνουν διαρκώς πληροφορίες και ειδήσεις με παίκτες της ομάδας που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Τα ΜΜΕ της Κολομβίας μεταδίδουν εικόνες από τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμα γίνει, ωστόσο, πληροφορίες μιλούν για 13 επιζώντες, από τους οποίους οι 6 είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ωστόσο, η ομάδα σε επίσημη ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι για να μην υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, επιφυλάσσεται να κάνει ανακοινώσεις μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Κολομβίας.

Στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, διασώστες και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων γίνονται υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το Reuters μετέδωσε μάλιστα ότι θα διακοπούν, λόγω των συνθηκών.

Η σφοδρή βροχόπτωση ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να σταματήσουν τις επιχειρήσεις στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν μέσω Twitter.

3

Η πτήση επρόκειτο να φτάσει στο Μεντεγίν στις 4:33 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), έχασε όμως την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγκρο, λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Το αεροσκάφος έχει εντοπιστεί και σύμφωνα με ξένα μέσα, συνετρίβη εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union.

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Κατά τραγική σύμπτωση, με το ίδιο αεροσκάφος ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα της Αργεντινής στην Βραζιλία, όπου έχασε από την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τότε, με την εθνική της Αργεντινής ταξίδευε και ο Μέσι.

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν Φεδερίκο Γκουτιέρες, έγραψε στο Twitter ότι σπεύδει στο σημείο της πτώσης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

6

7

8

Πηγή: www.tanea.gr

Προηγουμενο αρθρο
Αίτημα Πέτρου Ζαβιτσάνου για την σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου
Επομενο αρθρο
Καρσάνικο κέντημα και βελονιά: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.