HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚοροναϊός : Προς επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές – Ζητούνται επειγόντως 200 κλίνες ΜΕΘ

Κοροναϊός : Προς επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές – Ζητούνται επειγόντως 200 κλίνες ΜΕΘ

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, (μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης) έχει εκπνεύσει, με τους κλινικάρχες να μην απαντούν θετικά επικαλούμενοι αφενός τον κίνδυνο διασποράς του ιού και αφετέρου την έλλειψη του προσωπικού των κλινών εμπειρίας νοσηλείας ασθενών με COVID-19

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στο ζήτημα της διάθεσης από τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλινών για ασθενείς COVID-19.

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, (μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης) έχει εκπνεύσει, με τους κλινικάρχες να μην απαντούν θετικά επικαλούμενοι αφενός τον κίνδυνο διασποράς του ιού και αφετέρου την έλλειψη εμπειρίας του προσωπικού για νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στο in.gr του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανού. «Διαφέρει πάρα πολύ να νοσηλεύεται ένας ασθενής σε μονάδα COVID-19 δημόσιου νοσοκομείου -όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός- από τη νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική που δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη κατάρτιση του προσωπικού για περιστατικά Covid ούτε τα εξειδικευμένα μηχανήματα».

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι η επίταξη των κλινών -όπως προαναγγέλλει το υπουργείο Υγείας- καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο».

Επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού τους, για να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για τις «Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός» και «Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης», οι οποίες επιτάσσονται για 15 ημέρες. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Κωτσιόπουλος, είπε ότι τα θεραπευτήρια θα είναι έτοιμα το ταχύτερο δυνατό.

Επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει μια προεργασία για την επιλογή των θεραπευτηρίων. Οπως είπε ακόμη, οι κλινικές θα πρέπει να είναι έτοιμες από τη Δευτέρα να αναλάβουν περιστατικά ασθενών με Covid-19.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορονοϊό, ζήτησε την Πέμπτη από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών της πόλης να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από Covid-19. Οι κλινικάρχες δεν απάντησαν.

Πηγή: Protagon.gr

Και ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ -Υπεγράφη η ΚΥΑ, ποια θα είναι η αμοιβή τους

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο ΕΣΥ λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (που συνυπογράφουν οι κ. Σκυλακάκης, Κικίλιας, Κοντοζαμάνης), η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών ανέρχεται στο καθαρό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως (2.000,00 €), με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η αποζημίωση αυτή, όπως διευκρινίζεται, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα, μια ολόκληρη εποχή άρχισε να κινείται μπροστά
Επομενο αρθρο
Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Ιωάννης Παρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.