HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Δύο θάνατοι, μόλις τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, μόλις τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

3 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολο των ασθενών Covid-19 να ανέρχεται πλέον 2.853 πολίτες. Από αυτούς 55% άνδρες, ενώ 612 κρούσματα κορωνοϊού σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.436 με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 ασθενείς σε ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού

Σήμερα, 21 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 72 έτη. Από αυτούς, 8 είναι γυναίκες, ενώ το 95,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, με τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 168 συνολικά. 49 από τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ το σύνολο των νεκρών είχε ενδιάμεση ηλικία 76 έτη, ενώ ένα 94% αυτών εμφάνιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

«Βέβαιο» ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας προειδοποίησε ακόμη πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και πως το δεύτερο κύμα του ιού είναι βέβαιο ότι θα έρθει, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC. «Το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση των λοιμώξεων σε πάρα πολλές χώρες» είπε ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο όπως παρατήρησε με δεδομένο το χαμηλό ποσοστό ανοσίας, είναι «βέβαιο το δεύτερο κύμα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ελληνική μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έδειξε «σημαντική έκπτωση των εσωτερικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς» που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Στην έρευνα αυτή παρατηρήθηκε μείωση της όσφρησης στο 64% των ασθενών.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, οι κορωνοϊοί συχνά προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο και συγκεκριμένα το «ένζυμο πόρτα» του οργανισμού προκειμένου να εισέλθει ο ιός στο σώμα μας. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που τα παιδιά νοσούν λιγότερο από τον νέο κορωνοϊό. Φαίνεται πως τα παιδιά έχουν λιγότερο ανεπτυγμένους τους υποδοχείς αυτούς, κάτι που συμβάλει στην μείωση των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό. Η ανακάλυψη που προέρχεται από τα παιδιά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από τον κορωνοϊό, με την ανάπτυξη κάποιου φάρμακου.

Δεν αρρωσταίνουμε ξανά από τον κορωνοϊό

«Ένα άλλο σημαντικό εύρημα από συναδέλφους στην Βοστώνη προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα αν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό, μπορούν να επαναμολυνθούν» είπε ο λοιμωξιολόγος κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού της Πέμπτης.

Όπως είπε, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πειραματόζωα, 9 πιθήκους, τους οποίους και μόλυναν με τον κορωνοϊό. Ένα μήνα αφότου αυτοί ανέπτυξαν συμπτώματα της Covid-19, οι επιστήμονες εξέθεσαν τα ζώα σε μια ακόμη δόση του κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς: Ενα τεστ ταξιδιώτη θετικό σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό από τις 13 Μαΐου

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, από τις τις 13 Μαΐου μέχρι σήμερα μόνο ένα τεστ ταξιδιώτη από το εξωτερικό ήταν θετικό σε 21 πτήσεις και συνολικά 2236 επιβάτες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε πως το επόμενο στάδιο άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών και πως τη Δευτέρα θα παρθεί η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία, ενώ επανέλαβε τις ημερομηνίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός σε κάθε κατάλυμα, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά Περιφέρεια και ανά νησί.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, μαζί τους θα ανοίξουν και οι οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα ο κύριος Πέτσας αναφερόμενος στα εργασιακά τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει την εργασία, προτιμά μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ο «Γλάρος» φουλαριστός για Αστακό...
Επομενο αρθρο
Ελάτε να λογαριαστούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.