HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα, 73 συνολικά – Δεν κλείνουν τα σχολεία, όλα τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα, 73 συνολικά – Δεν κλείνουν τα σχολεία, όλα τα νέα μέτρα

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού, συνολικά 73 στη χώρα μας δηλαδή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο ανά περίπτωση. 

Eπίσης, θα μείνουν κλειστά τα ΚΑΠΗ, ενώ ακυρώνονται οι σχολικές εκδρομές για 15 ημέρες και θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Ανακοινώθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ
Όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες
Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών  για 2 εβδομάδες
Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων, και όχι οριζόντια

Επίσης, δεν θα κλείσουν θέατρα, κινηματογράφοι και γήπεδα ούτε και οι εκκλησίες. Θα ληφθούν, βεβαίως, μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις και θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται στην Εκκλησία.

Κορωνοϊός: 363 αρνητικά δείγματα
Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο, 363 δείγματα βγήκαν αρνητικά, σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:

203 στην Αττική
68 στην Αχαΐα
44 στη Θεσσαλονίκη
27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
3 στα Ιωάννινα
3 στην Πτολεμαΐδα
3 στο Άργος
2 στα Χανιά
2 στην Κέρκυρα
2 στην Κεφαλλονιά
και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο

Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στις πισίνες
Στο μεταξύ, την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του ιού στις εγκαταστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών, επισημαίνει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας. Η εγκύκλιος κοινοποιείται σε όλες τις Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, πρέπει να εντατικοποιήσουν τους υγειονομικούς ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές περιοχών ευθύνης τους.

Το υπουργείο Υγείας, εφιστά την προσοχή στους υπεύθυνους φορείς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών σε ότι αφορά:

Την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής των χώρων των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αυτοί αναφέρονται στην σχετική ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (εξώστες θεατών, αποδυτήρια, καταιονητήρες, αποδυτήρια, νιπτήρες, κρήνες)

Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, η οποία θα βεβαιώνεται με τις απαιτούμενες δειγματοληψίες, η συχνότητα των οποίων συνιστάται να διπλασιασθεί (2 δείγματα τουλάχιστον ανά εβδομάδα) για τη χρονική περίοδο των επόμενων 4 μηνών.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, που θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών. Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση. Το σύστημα ανακυκλοφορίας καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.

Την απολύμανση του νερού σε αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών.

Τη μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών η οποία θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD(Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 0,4 και 0,7mg/l .

Την αυστηρή καθαριότητα και το σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών.

Προηγουμενο αρθρο
Ακολουθίες Μ. Τεσσαρακοστής στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι
Επομενο αρθρο
«Η Λευκάδα και η έναντι Ακαρνανία. Συνοπτική διαχρονική επισκόπηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.