HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Κρούσμα σε παιδική κατασκήνωση – Θετική ανήλικη

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε παιδική κατασκήνωση – Θετική ανήλικη

Ανήλικη σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Kρούσμα κοροναϊού σε ανήλικη εντοπίστηκε σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα.

Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες.

Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει στην κατασκήνωση.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

https://www.tovima.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Το λιμάνι της Λευκάδας σε μεγάλες δόξες...
Επομενο αρθρο
Ελλάδα 3 Μαρτίου 1957: Χωρίς covid-19 αλλά με κάσκες σαν αυτές που φοράμε σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.