HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Νέα μέτρα για την είσοδο τουριστών στην Ελλάδα – Ποιες χώρες αφορά

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για την είσοδο τουριστών στην Ελλάδα – Ποιες χώρες αφορά

Την εφαρμογή νέων μέτρων για την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση -σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες- αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Προηγουμενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: «Κλείνει μία ακόμα ανοιχτή πληγή για τη Λευκάδα - Στην τελική ευθεία η κατασκευή του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία
Επομενο αρθρο
Τα ψητά καλαμπόκια στο λιμάνι της Βασιλικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.