HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Στην Κίνα βάζουν σε καραντίνα και τα… χαρτονομίσματα!

Κορωνοϊός: Στην Κίνα βάζουν σε καραντίνα και τα… χαρτονομίσματα!

Στην απολύμανση των χρησιμοποιημένων χαρτονομισμάτων στο πλαίσιο των προσπαθειών να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού προχωρούν οι Αρχές στην Κίνα

Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους και περισσότεροι από 66.000 έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Κίνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας να προχωρά σε έκτακτα μέτρα δίνοντας οδηγίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία και υψηλές θερμοκρασίες για την απολύμανση των χαρτονομισμάτων γιουάν, τα οποία στη συνέχεια σφραγίζουν και αποθηκεύουν για μία έως δύο εβδομάδας – ανάλογα με τη σοβαρότητα της επιδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές – προτού τα επιστρέψουν στην κυκλοφορία.

Λόγω του κορωνοϊού οι Αρχές προχωρούν σε απολύμανση δημόσιων χώρων, ενώ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι επαφές μεταξύ ατόμων. Τα αποθέματα απολυμαντικών και χειρουργικών μασκών εξαντλήθηκαν στα φαρμακεία σ’ ολόκληρη τη χώρα λίγες μέρες αφότου οι Αρχές σφράγισαν την πόλη Ουχάν, απ’ όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία. Κτίρια γραφείων έχουν τοποθετήσει στους ανελκυστήρες κουτιά με χαρτομάντηλα για να πιέζουν οι χρήστες τα κουμπιά, ενώ εταιρείες ταξί καλούν τους οδηγούς να απολυμαίνουν καθημερινά τα οχήματά τους.

Τυπώνουν εκτάκτως νέα χαρτονομίσματα λόγω του κορωνοϊού

Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Φαν Γιφέι, είπε χθες ότι δόθηκαν οδηγίες στις τράπεζες να δίνουν νέα χαρτονομίσματα στους πελάτες τους, όποτε αυτό είναι δυνατό. Η κεντρική τράπεζα τύπωσε εκτάκτως νέα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας τεσσάρων δισ. γιουάν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, πριν τις πρόσφατες διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Παραμένει ασαφές, όμως, τι επιπτώσεις θα έχουν τα μέτρα αυτά, καθώς ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι προτιμούν τα τελευταία χρόνια να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες ή με ηλεκτρονικά μέσα αντί με μετρητά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ o κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί όχι μόνον μέσω άμεσης επαφής με φορείς του, ή με σταγονίδια, αλλά και μέσω μολυσμένων αντικειμένω

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Οδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων για την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής
Επομενο αρθρο
Εκλογές συλλόγου Καρναβαλιστών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.