HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: 15 νεκροί στην Ελλάδα -94 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: 15 νεκροί στην Ελλάδα -94 νέα κρούσματα

Ενενήντα τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρας μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Οι σοβαρά ασθενείς από τον κορωνοϊό ηλικία κατά μέσο όρο 64 ετών

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο κορωνοϊό είναι 15, καθώς δύο ακόμη άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες 24 ώρες. Εξ αυτών 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊο ανακοινώνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και απόψε στις 6 ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο της λήψης ακόμη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 19:00 οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης , Λευτέρης Οικονόμου, Θεόδωρος Λιβάνιος και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Λευκάδας σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19
Επομενο αρθρο
Επικοινωνία Θ. Καββαδά με Αστυνομικό Διευθυντή και Λιμενάρχη για τη λήψη αυξημένων μέτρων στη Γέφυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.