HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΚουζούντελη: Η εξοχή της πόλης μας

Κουζούντελη: Η εξοχή της πόλης μας

IMG_2953

IMG_2955

IMG_2957

Ομολογώ πως σήμερα το πρόσεξα καλά – καλά. Τα δέντρα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου έχουν σμίξει, έχουν αγκαλιαστεί, σε μια όμορφη συνύπαρξη. Έχουν δημιουργήσει ένα πράσινο «τούνελ» που χαρίζει δροσιά αυτή την εποχή και ομορφιά όλο το χρόνο.

IMG_2963

IMG_2966

Τα δυο παραδοσιακά καφενεία που υπάρχουν, ο «Αμερικάνος» και το «Κουζούμ-Μπέη» αποτελούν στολίδια στην περιοχή. Είναι στην κυριολεξία πνιγμένα στο πράσινο, είναι σκεπασμένα από αιωνόβια δέντρα. Προσφέρουν δροσιά, ησυχία, χαλάρωση, ξεκούραση και βεβαίως σουμάδα!

IMG_2960

IMG_2959

Αναφέρομαι για όσους δεν κατάλαβαν στο σημείο που βρίσκεται προς το τέλος της οδού Πεφανερωμένης λίγο πριν τη διασταύρωση με την Φιλοσόφων. Αυτή την εποχή βέβαια, είναι επικίνδυνο να διασχίσεις το δρόμο είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Ούτε συζήτηση για περίπατο, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Εμείς οι ντόπιοι έχουμε τον καιρό να τη χαρούμε τον επόμενο μήνα.

IMG_2964

IMG_2967

Η περιοχή αποτελούσε από παλιά την εξοχή της πόλης της Λευκάδας. Οι περίπατοι τις Κυριακές και τις γιορτές ήταν αφορμή για συναντήσεις και κοινωνικές συναναστροφές και τα καφενεία της περιοχής τόπος ψυχαγωγίας για όλους τους κατοίκους της. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, ένα καταπράσινο τούνελ από δέντρα ξεκινούσε από την Κουζούντελη και κάλυπτε όλο το μήκος της σημερινής οδού Πεφανερωμένης. Δυστυχώς το καταστρέφαμε στο όνομα της «ανάπτυξης».

IMG_2972

IMG_2973

Ας γίνουμε τουλάχιστον σοφότεροι σήμερα. Ας μην επιτρέψουμε να κοπεί ούτε ένα κλαδάκι, από το ελάχιστο «καλό» κομμάτι της Κουζούντελης, που μας έχει απομείνει. Για τα παιδιά μας…

Προηγουμενο αρθρο
Επτάνησα και Αλή Πασάς
Επομενο αρθρο
«Πεφταστέρια» στον ουρανό της Λευκάδας!

2 Σχόλια

  1. kωστας
    15 Αυγούστου 2015 at 17:44 — Απάντηση

    εσεις σε αυτο το δρομο μπορειτε να κανετε βολτα με τα παιδια σας με ποδηλατο η καροτσι χειμωνα καλοκαιρι βραδυ η μερα χωρις να κινδυνευετε να σας χτυπηση καποιο οχημα;

  2. dimotis
    13 Αυγούστου 2015 at 09:40 — Απάντηση

    Για ρίξτε μια ματιά στην επέκταση σχεδίου πόλεως να δείτε τι πρόβλεψη έχει γίνει για διατήρηση αυτής της όασης πρασίνου, πραγματικά της πανέμορφης εξοχής της πόλης με την προβλεπόμενη πολεοδόμηση. Θα απογοητευτείτε με το πόσο σοφότεροι μπορούμε να γίνουμε……

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.