HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚρήτη και Ανδαλουσία σε μια ζωντανή έκφραση στη Λευκάδα

Κρήτη και Ανδαλουσία σε μια ζωντανή έκφραση στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε εχθές 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας η μουσικοχορευτική παράσταση «Ανάμεσα σε δύο ποτάμια» εμπνευσμένη τον ομώνυμο τίτλο του μουσικού κομματιού του θρυλικού κιθαρίστα Paco de Lucia.

Το Ανοιχτό Θέατρο γέμισε με μουσικές και ήχους από την Ανδαλουσία και την Κρήτη με τους δεξιοτέχνες του Κρητικού χορού Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη μαζί με την εξαιρετική χορεύτρια του φλαμένκο Αργυρώ Τσάπου, να αποδεικνύουν με την εξαιρετική τεχνική και χορευτική τους αρτιότητα, ότι ο χορός δεν γνωρίζει σύνορα και ενώνει δύο φαινομενικά αταίριαστους κόσμους, αυτούς της Κρήτης και της Ανδαλουσίας.

Μέσα από ευφάνταστες χορευτικές συμπράξεις του φλαμένκο καΙ των κρητικών χορών οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμές «διαλόγου» ανάμεσα στα δύο είδη χορών με κύριο χαρακτηριστικό την έκφραση, το συναίσθημα και την φλογερή μουσική, βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και του χορού των δύο περιοχών.

Η Κρήτη και η Ανδαλουσία είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που η μουσικοχορευτική τους παράδοση παραμένει ζωντανή, δεν είναι μια ξεχασμένη δεξιότητα, αλλά μια ζωντανή έκφραση της καθημερινής ζωής.

Προηγουμενο αρθρο
Τo Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας να πει όχι
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού τις νυχτερινές ώρες στους Τσουκαλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.