HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Βρεττού: Ο Ιππότης και τα τελώνια

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Βρεττού: Ο Ιππότης και τα τελώνια

Kυκλοφόρησε μόλις το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Βρεττού, Ο Ιππότης και τα τελώνια, από τις εκδόσεις Γρηγόρη (Αθήνα, Δεκέμβριος 2016). Το έργο αποτελεί μια σπάνια λυρική αλληγορία, ότι οι εντεινόμενες καταστροφικές δυνάμεις, στην απόλυτη κυριαρχία τους, δεν θ’αφανίσουν τελικά τον άνθρωπο.

2016-12-24_1635Ο Ιππότης εκπροσωπεί τον υψηλότερο βαθμό τελειότητας που μπορεί ν’ αναχθεί το αγωνιζόμενο για την επιβίωσή του ανθρώπινο πλάσμα. Η γενναιότητά του είναι απροσμέτρητη, όπως και η αίσθηση δικαιοσύνης, σ’έναν κόσμο καθημαγμένο από ανελέητες δυνάμεις: όπου τα «Τελώνια» καθημερινά τον περικυκλώνουν όλο και περισσότερο ασφυκτικά και του πριονίζουν παντοιοτρόπως την ύπαρξη.

Η Μελισσάνθη, που φανερώνεται μπροστά του στο μεγάλο πέτρινο σπίτι – «στέγη του κόσμου», απεριόριστα γενναία, εκπροσωπεί ολόκληρο το γενεσιουργό φως της ζωής. Η φυσική της ομορφιά, που κάνει το φως της μέρας να υποχωρεί, υλοποιεί και την αρχέγονη αγνότητα, ως το πρώτο θεμελιώδες στοιχείο αναγέννησης της ζωής. Αλλ’ είναι πλάσμα εντελώς ανθρώπινο. Από τη στιγμή της πρώτης τους συνάντησης, μια μαγνητική δύναμη-και ερωτική- τους οδηγεί σε ακατανίκητη συμπόρευση. Μαζί κατευθύνονται, ανάμεσ’από ανελέητα εχθρικές δυνάμεις, προς τον έσχατο μεγάλο στόχο…

Ο Ιππότης και τα Τελώνια: δυο αντιθετικές, συμβολικές εκφράσεις της ανθρώπινης πάλης και μάλιστα στη σύγχρονή της εκδοχή ώστε να υπερισχύσουν οι γενεσιουργές δυνάμεις της ζωής. Ο Ιππότης και η Μελισσάνθη: μια ερωτική συμπόρευση μέσα στην ομορφιά και στην αιώνια αναζήτησή της…

Προηγουμενο αρθρο
Παραμονή Χριστουγέννων 2016 στη Λευκάδα – Κάλαντα από τη Φιλαρμονική (Φώτο + Βίντεο)
Επομενο αρθρο
Το φώτα των Χριστουγέννων δεν έφτασαν στη Λυγιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.