HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚύριε βουλευτή, δεν χρειάζεται να συντάσσεστε πίσω από κάθε «πικραμένο»

Κύριε βουλευτή, δεν χρειάζεται να συντάσσεστε πίσω από κάθε «πικραμένο»

Το 2010 φτάνοντας στη Ζυρίχη της Ελβετίας είχαμε την ατυχία να είναι κλειστοί όλοι σχεδόν οι κεντρικοί δρόμοι. Αιτία ήταν η παρέλαση Gay Pride. Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στη Ζυρίχη. Υπήρχαν μασκαρεμένοι, άρματα, δρώμενα και πολλή μουσική. Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Σε μια χώρα που έχει ψύχωση με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, έβλεπες τα τενεκεδάκια από τις μπύρες πεταμένα στο δρόμο, μπροστά από τα ξέχειλα καλαθάκια απορριμμάτων.

Δεν ήταν που δυσκολευτήκαμε να κινηθούμε, ήταν περισσότερο ο φόβος που έχω για τ’ αποτελέσματα της κατάχρησης αλκοόλ. Τον φόβο μου μεγάλωσε η έλλειψη αστυνομίας. Πουθενά, μα πουθενά δεν υπήρχαν αστυνομικοί.

Σε συζήτηση που είχα με τον ξεναγό –ζούσε χρόνια στην Ελβετία- με πληροφόρησε πως στην Ελβετία οι αστυνομικοί δεν βαδίζουν άσκοπα στο δρόμο. Σε όλους τους δημόσιους χώρους υπάρχουν κάμερες. Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες και επεμβαίνει αστραπιαία όπου χρειάζεται. Υπάρχει μάλιστα τμήμα της αστυνομίας που κινείται με πατίνια, όταν χρειάζεται ταχύτητα και ελιγμούς, που δεν μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο!

Ήταν μεγάλος ο πρόλογος για να καταλήξω στο συμπέρασμα πως η αστυνόμευση και η δημόσια τάξη, έχουν πάψει προ πολλού να είναι θέμα μόνο έμψυχου δυναμικού, σκορπισμένου στους δρόμους, χωρίς πρόγραμμα. Η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη δημόσια ασφάλεια σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, με βάση πρόγραμμα και σχεδιασμό που καλύπτει κάθε φορά τις ανάγκες.

Πρόσφατα στα πλαίσια πανελλαδικού επανασχεδιασμού της Αστυνομίας τέθηκε θέμα κατάργησης κάποιων αστυνομικών τμημάτων του νησιού μας. Της Καρυάς και του Βλυχού, αν δεν κάνω λάθος. Όλο το πολιτικό προσωπικό του νησιού, το δημοτικό συμβούλιο και ο βουλευτής, έκαναν «αγώνες» να εξαιρεθούμε. Κάτι ανάλογο θα έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ζήτησαν όλοι οι Νομοί, να εξαιρεθούν. Να μην αλλάξουμε τίποτα. Ο βουλευτής μας, είδε υπουργούς, έστειλε υπομνήματα. Μίλησε ακόμα και για το σεισμό, τον αυξημένο τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες κ.λ.π.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος τι μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει ένα Αστυνομικό Τμήμα π.χ στο Βλυχό, στελεχωμένο με δυο νεαρούς που μόλις έχουν τελειώσει τη Σχολή, που συνήθως δεν γνωρίζουν ούτε να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή και το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουν είναι ένα… ενσύρματο τηλέφωνο.

Οι «αγώνες» που έκανε το πολιτικό προσωπικό της Λευκάδας για να μην αλλάξει κάτι, είναι ενδεικτικοί της νοοτροπίας μας να μην αλλάξουμε τίποτα από το παλιό, άρρωστο και άχρηστο κράτος που έχουμε.

Κύριε βουλευτή,
Σήμερα μετά το τρίτο και αριστερό μνημόνιο δεν έχει μείνει καμιά αμφιβολία πως τα αίτια της κρίσης δεν είναι τα μνημόνια. Η κρίση έφερε τα μνημόνια. Κι όσο δεν γίνεται κάτι να αλλάξουν όλα αυτά που έφεραν την κρίση, τόσο βουλιάζουμε περισσότερο.

Το πρόβλημα της πληθώρας Αστυνομικών τμημάτων με σχεδιασμό προ εικοσαετίας, δεν είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας. Όμως αυτή η χώρα δεν έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχει δυστυχώς άπειρα μικρά.

Ανέφερα τα Αστυνομικά τμήματα σαν παράδειγμα για να καταδείξω την ευθύνη που έχετε εσείς και όλο το πολιτικό προσωπικό. Πρέπει να ξεβολευτούμε κάποιοι, πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες κάποιοι άλλοι. Πρέπει να τολμήσετε να γίνετε δυσάρεστος σε ομάδες και συμφέροντα. Κυρίως σε μικρά και τοπικά συμφέροντα.
Η προσπάθειά σας πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της αλλαγής. Όσα περισσότερα από τα «παλιά» που μας κρατούν δέσμιους στην οπισθοδρόμηση αλλάξουν, τόσο καλύτερα για όλους.

Τα αστυνομικά τμήματα, η ποσόστωση των μαθητών, είναι δυο πρόσφατα «δίκαια αιτήματα», πίσω από τα οποία συνταχτήκατε.

Μα αν όλα τα αιτήματα που διευθετούσε το πολιτικό σύστημα, μέχρι σήμερα, ήταν δίκαια, τότε πως εξηγείται, να έχουμε φτάσει στον παραλογισμο: εισόδημα 100.000 π.χ.: αν είναι από μερίσματα επιβαρύνεται με 10.000 ευρώ φόρο. Αν είναι από τόκους καταθέσεων με 15.000. Αν είναι από ενοίκια ο φόρος γίνεται 33.000. Ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει στην εφορία 29.000 ευρώ, ενώ ο μισθωτός δίνει 34.650 ευρώ;

Όπως βλέπετε ο σημερινός προσανατολισμός της χώρας, είναι πίσω ολοταχώς στη δεκαετία του ’50! Τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα δημόσιο που θα λύσει τα προβλήματά μας, στελεχωμένο από τεμπέληδες, με προσόντα τη συμμετοχή του παππού τους στον Εμφύλιο πόλεμο;

Αφήστε τον Καμμένο να φροντίζει τα στρατευμένα Λευκαδιτόπουλα, φέρνοντας τα κοντά στα σπίτια τους, για να τα προστατεύσει από το σεισμό!! (Άλλο που οι πραγματικοί σεισμόπληκτοι δεν έχουν ακόμα κοντέινερ να στεγαστούν!!) Φροντίστε για το αύριο που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Γίνετε δυσάρεστος σήμερα. Μη συντάσσεστε άκριτα πίσω από κάθε «πικραμένο».

Δεν έχω αυταπάτες…

Προηγουμενο αρθρο
22 εκπληκτικές φωτογραφίες από τους καταρράκτες του Δημοσάρι
Επομενο αρθρο
Στο κτήμα Γαζή έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. MiraL
    29 Ιανουαρίου 2016 at 10:47 — Απάντηση

    ‘Όπως φαίνεται στους πραγματικούς και κατά κύριο λόγο σημαντικούς προβληματισμούς, δεν υπάρχουν απόψεις και διαπραγμάτευση. Συγχαρητήρια για την αντικειμενικότητα και για το θάρρος, κυρία Βιολέτα.

  2. ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
    27 Ιανουαρίου 2016 at 09:22 — Απάντηση

    Σωστό το σχόλιο. Ο βουλευτής μας, παρότι νέος, έχει “ανατραφεί” με όλες τις παθογένειες που μας βασάνιζαν και μας βασανίζουν σαν χώρα και τρέχει πίσω από κάθε φωνή διαμαρτυρίας, όπως και ο προηγούμενος και ο προηγούμενος του προηγούμενου κλπ κλπ! ! Λαϊκισμός της μιζέριας και της κακιάς ώρας! Είναι τόσο μεγάλη πληγή αυτή η μιζέρια του λαϊκισμού που αν σου βάλλουν μπροστά καμιά δεκαριά βουλευτές από δαύτους με καλιμένα τα πρόσωπα και τους βάλεις να επιχειρηματολογήσουν για κάτι, δεν μπορείς να καταλάβεις σε ποιο κόμμα ανήκουν! Τόσο όμοιοι είναι! Και όμως “σφάζονται’ για τις πολιτικές τους διαφορές, που είναι η εξής μία, η καρέκλα! Και για να τελειώνουμε: Κύριε Καββαδά, είστε βουλευτής σε ένα Κεντροδεξιό κόμμα. Ενημερωθείτε τι πρέπει να κάνετε ως βουλευτής αυτού του χώρου και μην εκθέτετε τον νέο αρχηγό σας. Η δουλειά η δική σας είναι αυτή. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ψηφοφόρων τι θα κάμουν!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.