HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚώστας Αραβανής: Στη μνήμη Σπύρου Ι. Ασδραχά

Κώστας Αραβανής: Στη μνήμη Σπύρου Ι. Ασδραχά

Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε ο Σπύρος Ι.Ασδραχάς ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες Ιστορικούς ,με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Διατέλεσε ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).Είχε σημαντική συμβολή στο Ίδρυμα Έρευνας και Παιδείας της Εμπορικής Τράπεζας ,και ήταν Διευθυντής Ερευνών του προγράμματος Ιστορίας της Εθνικής Τράπεζας κ.α.

Η καταλογογράφηση και ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου Λευκάδας και η έκδοση του έργου «Οθωμανικές πηγές για τη Νεώτερη Ιστορία της Λευκάδας» Παν. Εκδ. Κρήτης ήταν δικές του ιδέες και προτάσεις και πραγματοποιήθηκαν από τους συνεργάτες του με τη δική του επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία τη περίοδο 2009-2010. Είναι έργα που θα αποτελούν πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά για τη Λευκάδα.

Ο Σπύρος Ασδραχάς ήταν ένας πολύ απλός και λιτός άνθρωπος που ζούσε στη Νέα Σμύρνη και επισκεπτόταν τη Λευκάδα και με τους Λευκαδίτες είχε μια ισχυρή σχέση αγάπης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λευκάδας που θα τον σκεπάζει.
Καλό σου ταξίδι κε Σπύρο.

Κώστας Α. Αραβανής
Δ/ντης 2ου Γεν. Λυκείου Λευκάδας
(Νομάρχης Λευκάδας 2007-2010,Δημαρχος Λευκάδας 2011-2014

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση Δημάρχου με την Γ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες στον κτηνίατρο Νίκο Αραβανή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.