HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛάμπρος Μαργέλης και Παρασκευή Σβάρνα: Μοχθούν και σηκώνουν την Λευκάδα λίγο ψηλότερα

Λάμπρος Μαργέλης και Παρασκευή Σβάρνα: Μοχθούν και σηκώνουν την Λευκάδα λίγο ψηλότερα

Μια σπουδαία διάκριση κέρδισε η Λευκάδα στα πρόσωπα του Λάμπρου Μαργέλη και της Παρασκευής Σβάρνα. Κέρδισαν αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό Ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC)» 2020, με το λάδι τους Olive Garden από ασπρολιές του Αγίου Πέτρου Λευκάδας.

Είναι η δεύτερη φορά που βραβεύεται το Λευκαδίτικο λάδι, η πρώτη ήταν το 2018, πάλι στα πρόσωπα του Λάμπρου και της Παρασκευής.

Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Athena αναδεικνύει τη συμβολική σημασία της συμμετοχής και την αξία της νίκης εδώ στην Ελλάδα, τη χώρα που όχι μόνο είναι η γενέτειρα της ελιάς, αλλά είναι και η πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Δεσπόζει η μοναδική στην Ελλάδα παρουσίαση κορυφαίων ελαιολάδων από διάφορες ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, φυσικά και της χώρας μας, που γίνεται ετησίως στο πλαίσιο της τελετής απονομής μεταλλίων και διακρίσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου με την παρουσία ελλήνων και ξένων ελαιοπαραγωγών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη 2 με 4 Απριλίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στη Λέσβο. Στη διεθνή κριτική επιτροπή συμμετέχουν 20 διεθνούς εμβέλειας γευσιγνώστες-δοκιμαστές ελαιολάδου, από Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Τυνησία και, φυσικά, Ελλάδα. Ο διαγωνισμός συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους πιο σημαντικούς του κόσμου.

Αυτή η διάκριση είναι από τις σημαντικότερες που πιστώνεται το νησί μας και είναι αποτέλεσμα μεγάλης αγάπης για τη γη, μόχθου και όρεξης για δουλειά δυο ακούραστων ανθρώπων.

Γιατί το λάδι αποτέλεσε το ιερό προϊόν της Λευκάδας. Γιατί με αυτό το λάδι οι πρόγονοι μας επέζησαν στην Κατοχή, γιατί αυτό το λάδι έθρεψε οικογένειες, σπούδασε παιδιά, δημιούργησε επιστήμονες με μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα. Γιατί σήμερα στα πρόσωπα του Λάμπρου και της Παρασκευής μπορεί ακόμα και να βραβεύεται.

Προηγουμενο αρθρο
Μια παλιά φωτογραφία της Νικιάνας
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας από 22/06/2020 έως 28/06/2020

2 Σχόλια

  1. ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    23 Ιουνίου 2020 at 22:25 — Απάντηση

    Μπράβο παιδιά.Με την βράβευση σας αποδεικνύετε πως το λάδι της Λευκάδας έχει μέλλον.

  2. Μάχη
    22 Ιουνίου 2020 at 22:42 — Απάντηση

    Συγχαρητήρια παιδιά. Πάντα επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.