HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛακκούβες και λακκούβες η μια καλύτερη από τις άλλες

Λακκούβες και λακκούβες η μια καλύτερη από τις άλλες

Μια λακκούβα αλλιώτικη από τις άλλες

Μας ειδοποίησε ένοικος της περιοχής. Πιάνεται η ψυχή της κάθε που βλέπει να περνούν μικρές μηχανές από το σημείο. Τα πρωινά είναι συνήθως παρκαρισμένα αυτοκίνητα κοντά στην καλοφτιαγμένη λακκούβα. Το βράδυ όμως όταν αδειάζει ο δρόμος, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να χτυπήσει πάνω στο «καρούμπαλο» κάποια μηχανή και να προκληθεί ατύχημα.

Πήγαμε το πρωί στη οδό Ιωάννου Γαζή και πήραμε φωτογραφίες. Έχουμε δει διάφορες κακοτεχνίες αλλά αυτή τις ξεπερνά. Πρόκειται για μια λακκούβα μισογεμάτη με άσφαλτο. Η άσφαλτος έχει συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και έχει δημιουργήσει εξόγκωμα. Αυτό είναι και το επικίνδυνο κυρίως για τα μηχανάκια.

Η αποκατάσταση των πλακοστρώσεων του Ιστορικού κέντρου!

Ήταν αρχές Μαρτίου 2018, όταν από τον Δήμο με τυμπανοκρουσίες μας ανακοίνωναν πως: «Με το έργο που εκτελείται προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των πλακοστρώσεων στην πυρόπληκτη περιοχή της πυρκαγιάς του 2016 αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής. Θεωρούμε ότι το έργο συμβάλλει στη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.»

Τις δηλώσεις ακολούθησαν πλήθος φωτογραφιών και σχολίων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συχνότητα… αντιβίωσης και τη μορφή προπαγάνδας για το μεγάλο έργο. Και βεβαίως με τον γνωστό ύφος: αυτοί που δεν… ανοίγουν τα μάτια τους να δουν τα έργα, είναι μόνο εχθροί του δημάρχου και της… προόδου.

Όσοι δεν περνούν από την περιοχή και δεν είναι κάτοικοι της πόλης, πίστεψαν πως κάτι είχε γίνει. Έξαλλου αυτή είναι η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής, η προπαγάνδα. Πες πες θα βρεθούν αρκετοί να το πιστέψουν. Δεν είναι δα και δύσκολο στις μέρες μας. Σε μια χώρα που σύμφωνα με τις στατιστικές, το 28,7% των ανθρώπων πιστεύει ότι τα ίχνη των αεροπλάνων προδίδουν ψεκασμό, στη χώρα που ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, πολλοί θα πειστούν χωρίς δυσκολία.

Εμείς, που είμαστε και κάπως ψυλλιασμένοι με τα έργα της δημοτικής Αρχής -έχουμε και ιδίαν πείρα- πέσαμε από τα σύννεφα σήμερα, όταν χρειάστηκε να διασχίσουμε την οδό Αμαξικής για να βρεθούμε στην Άγγελου Σικελιανού. Η οδός Αμαξικής -περιοχή εγγύτερη και όχι ευρύτερη των πυρόπληκτων-ξεκινά από την εκκλησία της Παναγίας των Ξένων. Ούτε 5 μέτρα μετά την εκκλησία το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο. Πάρα πολλές κατεστραμμένες πλάκες έχουν δημιουργήσει λακκούβες ολόκληρες.

Τι έγινε τελικά η αποκατάσταση της περιοχής ολοκληρώθηκε, και αν ναι, τι συμπεριέλαβε; Μόνο φωτογραφίες για να έχουν δουλειά τα γνωστά άγνωστα τρολ του Δήμου;

Προηγουμενο αρθρο
Beach Party και Pasta Party για τους συμμετέχοντες του Πράσινου Ημιμαραθώνιου
Επομενο αρθρο
Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Κω και Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. Jim Adams
    27 Απριλίου 2018 at 14:19 — Απάντηση

    Είχατε δεν είχατε παίζοντας με τις λέξεις εγγύτερη / ευρύτερη βρήκατε πεδίον δοξης λαμπρό να επιδοθείτε στο γνωστό σας σπόρ της αντιπολίτευσης σε κάθε τι που μυρίζει αριστερά , Δήμος Περιφέρεια Κυβέρνηση. Επειδή όλη η Λευκάδα μία@εσά τόπος είναι με την ευρεία έννοια όλη η πόλη εγγύτερη περιοχή των πυρόπληκτων είναι είναι.Κάνετε υποδείξεις στο Δήμο όπου υπάρχουν καταστροφές στις πλακοστρώσεις για να τις αποκαταστήσει και αν δεν το κάνει κι εγώ μαζί σας. Όσον αφορά τα γνωστά -άγνωστα τρολ του Δήμου κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη που έχετε καυταντήσει γραφείο τύπου καθενός που αντιπολιτεύεται και ειδικά του βουλευτή μέχρι σημείου παρεξήγησης. Σε όλες αυτές τις βροχηδόν ανούσιες ανακοινώσεις του χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δε είδα ποτέ να βρείτε έστω και ένα ψεγάδι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.