HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛαμπάδα στην Αγία Κυριακή τάξατε;

Λαμπάδα στην Αγία Κυριακή τάξατε;

Αίτηση των κατοίκων του Βλυχού και του Γενίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου Θέαλος, σχετικά με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Κοινοποίηση:
Πάρεδρος Βλυχού – Γενίου
Δήμος Λευκάδας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

Με πρωτοβουλία κατοίκων των οικισμών Βλυχού και Γενίου και τη συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Θέαλος πραγματοποιήθηκε συνέλευση-συζήτηση με θέμα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την πρόβλεψη δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή των δύο οικισμών.

Με αυτό το έγγραφο κάτοικοι και σύλλογος αιτούνται τον άμεσο καθαρισμό των αγροτικών δρόμων της ευρύτερης περιοχής Βλυχού – Γενίου ώστε να μπορεί να υπάρξει εύκολη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αιτούνται επίσης την άμεση συντήρηση όλων των πυροσβεστικών κρουνών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Βλυχού – Γενίου καθώς και την κοινοποίηση των θέσεων τους.

Αιτούνται, τέλος την κοινοποίηση του σχεδίου εκκένωσης των οικισμών Βλυχού – Γενίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά, πλημμύρας, σεισμού ή άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων.

Βλυχό 29/07/2018

Κάτοικοι Βλυχού Γενίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Βλυχού-Γενίου Θέαλος
———————————————–

Το παραπάνω κείμενο το βρήκαμε δημοσιευμένο από τις 31 Ιουλίου στην ιστοσελίδα των κατοίκων του Βλυχού. Είναι προφανής η χρονική συγκυρία που τους ανάγκασε στη σύνταξη του. Ένα κείμενο μεστό και ουσιαστικό που μέσα στις 4 παραγράφους του, παρουσιάζει ολόκληρο το πρόβλημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων σε περίπτωση πυρκαγιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πολύ φοβόμαστε πως όχι μόνο στην περιοχή του Βλυχού αλλά και σε όλο το νησί της Λευκάδας αλλά και σε ολόκληρη τη Χώρα δεν υπάρχουν τέτοιου είδους «προετοιμασίες».

Αυτός είναι ο λόγος που τους προτρέπουμε -σκωπτικά- να τάξουν και μια λαμπάδα στην Αγία Κυριακή!

Το κείμενο έπεσε στην αντίληψη μας από τις 31/7. Δεν σκεφτήκαμε όμως να του δώσουμε παραπάνω δημοσιότητα από ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι έκαναν. Σήμερα όμως το κάνουμε, γιατί αποτελεί πρόκληση, οι τοπικοί υπεύθυνοι, να κάνουν την «Αστυνομία του Τύπου», αντί να το βουλώνουν και να παρακαλούνται, να μείνει μακριά από πυρκαγιές το νησί μας.

Προηγουμενο αρθρο
Οι 13 καταστροφές της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: Για δύο χρόνια η Λευκάδα δεν θα υποδέχεται νέους φοιτητές

2 Σχόλια

  1. dope
    7 Αυγούστου 2018 at 01:04 — Απάντηση

    ιδιοκτητες και δηθεν καπετανιοι ημεροπλοιων διαφημηζουν τα βραδυνα παρτι λεγοντας ,θα αναψουμε φωτιες στην αμμουδια και θα ριξουμε πανω απο 400 πυροτεχνηματα ,και δεν ακουει κανεις

  2. Kostas
    6 Αυγούστου 2018 at 18:06 — Απάντηση

    Γιατί παντα το αυτονόητο πρεπει να θεωρηθεί υπέρβαση, αν η φωτιά στην παλιά πολή δεν ηταν πρωι και ηταν βράδυ και δεν μπορούσαν να έρθουν τα ελικόπτερα τι θα γινόνταν θα υπηρχε πολη ;;;;;;;;προφανώς πρεπει να έχει περάσει πολύς καιρός και το ξεχασαμε, τα αυτοκίνητα παλι μεσά στα στενά παρκαρισμενα απο ξένους και ντόπιους, η δημοτική Αστυνομια υπάρχει μονο το πρωι και την υπόλοιπη το χάος, η αστυνομία με τα ποδήλατα μονο για φωτογραφιες, ας ελπίζουμε να μην το ξαναδουμε παλι και να είμαστε τυχεροι ??????????

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.