HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛαμπρή η εμφάνιση της Χορωδίας της Leucate στο Ναό της Ευαγγελιστρίας – Ισχνή η παρουσία του κόσμου

Λαμπρή η εμφάνιση της Χορωδίας της Leucate στο Ναό της Ευαγγελιστρίας – Ισχνή η παρουσία του κόσμου

Μετά την προχθεσινή εμφάνιση της Χορωδίας της Γαλλικής πόλης Leucate στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής, χτες το βράδυ 17/4 η χορωδία της Leucate έκανε την τελευταία και σημαντικότερη εμφάνισή της στο Ναό της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολη) της Λευκάδας.

Όσοι βρεθήκαμε εκεί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εικόνες και να ακούσουμε ήχους που σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε. Είναι προς τιμή της τοπικής εκκλησίας, που όχι μόνο έδωσε την έγκριση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στη Μητρόπολη, αλλά και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό και προσέφερε δώρα στους φιλοξενούμενος της αδελφής πόλης.

Η εικόνα της πολυπληθούς χορωδίας, μέσα στο χώρο της εκκλησίας, οι θρησκευτικοί ύμνοι που ακουστήκανε, δημιούργησαν μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, που δεν στερούνταν κατανυκτικότητας, ψυχικής ανάτασης και θρησκευτικότητας.

Η εκδήλωση όπως έδειξε η ισχνότατη παρουσία του κόσμου άφησε μάλλον αδιάφορη την πόλη μας. Αν εξαιρέσουμε τους επισήμους και τους εκπροσώπους των σωματείων, ελάχιστοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Εκτός από το μουσικό κομμάτι η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες των επισήμων και ανταλλαγές δώρων. Ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης ανέφερε το ιστορικό της αδελφοποίησης των δυο πόλεων και αρκετά πληροφοριακά στοιχειά της πόλης της Leucate. Μετά τους τυπικούς λόγους των Δημάρχων αίσθηση προκάλεσε η ομιλία –χαιρετισμός του πρωτοπρεσβύτερου Γερασίμου Ζαμπέλη. Έχει επισκεφτεί στην πόλη της Leucate δυο φορές. Η ομιλία του συγκίνησε. Εκτός από γλαφυρότητα περιλάμβανε και βαθύτερα αισθήματα ψυχής.

Άσχημη εντύπωση στους παρισταμένους -στέρησε από το τελετουργικό την οικουμενικότητα που ήταν επιβεβλημένη- προκάλεσε η παντελής απουσία της αντιπολίτευσης από την εκδήλωση, καθώς και του πρώην δημάρχου κ. Σκληρού, στη θητεία του οποίου υπογράφτηκε η πράξη αδελφοποίησης. Αντίθετα ο πρώην Δήμαρχος κ. Αραβανής ήταν παρών και στις δυο εκδηλώσεις της χορωδίας. Η παρουσία της αντιπολίτευσης ήταν επιβεβλημένη και μάλιστα έπρεπε να παρίστατο στα έδρανα των επισήμων. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν αφορούν τον εκάστοτε Δήμαρχο. Είναι υπόθεση όλου του νησιού και κατά συνέπεια των εκπροσώπων του στο Δήμο.

Ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού κέντρου σε ερώτηση μας, απάντησε ότι είχαν προσκληθεί όλοι.

Η Χορωδία της Leucate τραγούδησε 15 τραγούδια –ύμνους υπό τη διεύθυνση του Lionel Torra, χειροκροτήθηκε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Δήμαρχος της Leucate, απλός, προσηνής, γλωσσομαθής και ντυμένος «σωστά» σε όλες τις εκδηλώσεις, αναχωρεί σήμερα Σάββατο, ενώ η χορωδία θα παραμείνει φιλοξενούμενη μέχρι την Δευτέρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες και ένα μικρό ερασιτεχνικό βιντεάκι.

Προηγουμενο αρθρο
Πρακτικές του ’80 στα ΑΕΙ
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση από το Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.