HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛαϊκή Ενότητα: Τα εγκαίνια έγιναν με μεταφερόμενους από Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Άρτα

Λαϊκή Ενότητα: Τα εγκαίνια έγιναν με μεταφερόμενους από Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Άρτα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ME ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας την Κυριακή 12 Μαΐου εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας. Το κτίριο που δημοπρατήθηκε ήταν ενταγμένο στο ΠΕΠ Ιονίων νήσων με προοπτική ολοκλήρωσης το τέλος του 2017.

Το έργο καθυστέρησε δύο χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου Λευκάδας για τα συμπληρωματικά έργα σύνδεσης.

Εγκαινιάζεται το κτίριο εν όψει εκλογών με μεγάλες όμως ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Το νέο νοσοκομείο θα λειτουργήσει με απλή μεταφορά του προσωπικού του υπάρχει στο υπάρχον νοσοκομείο το οποίο, όπως καταγγέλλεται από το σύλλογο εργαζομένων σε αυτό, έχει ήδη σοβαρές ελλείψεις.

Κρίσιμοι τομείς(παθολογικό, τεχνητό νεφρό ,παιδιατρική κ.λ.π) υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν.
Η κυβέρνηση δεν προώθησε ακόμα τον οργανισμό του νέου νοσοκομείου, που θα έχει περισσότερους τομείς και επομένως θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε προσωπικό από τον οργανισμό του υπάρχοντος.

Σοβαροί τομείς λειτουργίας στο νέο νοσοκομείο ενώ είναι έτοιμες, όπως η Μ.Ε.Θ. ,δεν θα λειτουργήσουν αφού δεν έχουν προκηρυχτεί οι απαιτούμενες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μια μονάδα εντελώς απαραίτητη όχι μόνο για τη Λευκάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού σήμερα ασθενείς οδηγούνται με καθυστέρηση εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά σε περίπτωση ανάγκης.

Οι θέσεις δεν προκηρύσσονται λόγω των απαγορευτικών μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ,,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΔΗΜΑΡ.
Ο νεοφιλευθερισμός στη πράξη!

Δηλαδή κατασκευάζονται κτίρια , κερδίζουν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, εντάσσεται ακριβός εξοπλισμός από πολυεθνικές όπως η Ζήμενς, αλλά δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα κάμει λειτουργικό το νέο νοσοκομείο, το οποίο θα λειτουργεί και μετά τα εγκαίνιά του με το υπάρχον προσωπικό μισοάδειο, με πολλά τμήματά του να μην λειτουργούν.

Tα εγκαίνια έγιναν για λόγους τηλεοπτικής εικόνας με εκατοντάδες μεταφερόμενους από την Αιτωλοακαρνανία,την Πρέβεζα και την ¨Αρτα.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των εγκαινίων κορυφώθηκε με την ονομασία του νέου νοσοκομείου σε «Ξενοφών Γρηγόρης» το όνομα του αγωνιστή γιατρού και βουλευτή Λευκάδας με την ΕΔΑ.

Ενός αγωνιστή που στις εξορίες και στις διώξεις κράτησε ψηλά το όνομα της Αριστεράς και την προσωπική του αξιοπρέπεια.
Τα εγκαίνιά του έκαμε την Κυριακή ο ίδιος άνθρωπος που υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη στο Σιμπίου της Ρουμανίας ,με τους άλλους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς, το κατάπτυστο κείμενο που μιλά για «σιδηρούν παραπέτασμα» υιοθετώντας τον όρο που εισήγαγε ο Τσώρτσιλ με την ομιλία του στο Φούλτον, εγκαινιάζοντας τον ψυχρό πόλεμο ,μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η προεκλογική εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την απαράδεκτη παρεμπόδιση από την αστυνομία της προσέγγισης των πολιτών που διαδήλωναν, μετά από πρόσκληση του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου ,στο χώρο των εγκαινίων,την προσαγωγή πολιτών στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και βίαιης απομάκρυνσης από τους χώρους που προσέγγιζε ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στη πόλη και από το χώρο που θα έτρωγε το μεσημέρι.

¨Οσον αφορά το ίδιο το νοσοκομείο τονίζουμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα, όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νέου νοσοκομείου και να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό ,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής στις αναγκαίες παροχές Υγείας.

Το γραφείο τύπου
Λευκάδα 13 Μαΐου 2019

Προηγουμενο αρθρο
Η μαγευτική Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ο «χορός» της ζωής στην Αμμόγλωσσα*

1 Σχόλιο

  1. ΦΩΤΗΣ Ν.ΓΑΖΗΣ
    15 Μαΐου 2019 at 11:39 — Απάντηση

    ΄ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ* ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ !!!
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ .

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.