HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΛευκάδα – Γράφει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος

Λευκάδα – Γράφει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος

Έρχεσαι εύκολα με αυτοκίνητο, με μοντέρνα λεωφορεία, με την Aegean από Αθήνα, με Sky Express από τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, με Easy Jet από Λονδίνο… Είσαι σε νησί, αλλά δεν είσαι αποκλεισμένος, μια γέφυρα σε χωρίζει από τη Στερεά Ελλάδα.Η βόλτα στη δυτική Λευκάδα μέχρι τον Κάβο της Κυράς, το νότιο ακρωτήρι, θα σε εντυπωσιάσει με τη θέα στο απέραντο τιρκουάζ πάνω από τους γκρεμούς. Θα βουτήξεις στις ωραιότερες παραλίες που έχεις δει: Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Μύλος, Καλαμίτσι και στο γυρισμό θα φας στην Εξάνθεια στη Ράχη, για να απολαύσεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα.

Ανατολικά θα αποφύγεις το τουριστικό Νυδρί, θα απολαύσεις τα Σύβοτα, αγαπημένο καταφύγιο των σκαφάτων, και θα καθήσεις στο Λιοτρίβι, το ωραιότερο μπαράκι στην άκρη του λιμανιού. Θα φας πάνω στη θάλασσα στην Ανάσα του Ζορμπά δίπλα στη Νικιάνα ή στο Seven Islands στη Λυγιά. Θα φτάσεις μέχρι τη Βασιλική, hot spot για wind surfers, για να κάνεις μπάνιο στο Αγιοφύλι.

Στην πόλη θα περπατήσεις στα καντούνια με τα ξύλινα αντισεισμικά σπίτια επενδεδυμένα με χρωματιστή λαμαρίνα. Θα φας στο Ευ Ζην τις δημιουργίες του Αλέξη και θα πιεις στο Baccara και τα διπλανά μπαράκια στον κεντρικό πεζόδρομο. Θα πας για μπάνιο στον Αϊ-Γιάννη για να χαζέψεις kite surf και στο Κρυονέρι κάτω από το κτήμα Σταύρου.

Το βασικότερο όμως είναι το πλούσιο πέλαγος ανάμεσα στη Λευκάδα, την Ιθάκη, την Κεφαλλονιά και τις ακαρνανικές ακτές, Little Ionian, όπως ονομάζεται. Ξακουστό διεθνώς για την ιστιοπλοΐα, αξίζει να το γυρίσεις με οποιοδήποτε σκάφος, ακόμη και με canoe kayak! Θα πας στον Καστό για μπάνιο σε παρθένα νερά και για ποτό στο ψαγμένο Traverso, στον Κάλαμο για τις πευκόφυτες παραλίες, στην Άτοκο για μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά, στο Βαθύ στο Μεγανήσι με τα πολλά σκάφη για να φας ψαράκι στον Ερρίκο, στη Μαδουρή να θαυμάσεις το σπίτι του ποιητή, στη Βαθιά Βάλη για μπάνιο. Για όλα αυτά μετακόμισα στην περιοχή πριν 10 χρόνια, ενώ ήμουν λάτρης του Αιγαίου. Και σήμερα το καλοκαιρινό μου γραφείο είναι το beach bar μας Yacht Club στην Πάλαιρο (εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!).

*Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος Graffito.

Πηγή: www.athensvoice.gr (Το παραπάνω άρθρο αποτελεί μέρος σειράς της ιστοσελίδας με τίτλο «Το καλοκαίρι μου»)

Προηγουμενο αρθρο
Βυζαντινές δολοπλοκίες, θρησκοληψία και μνημόνια - Tου Παύλου Βλάχου Χημικού Μηχανικού
Επομενο αρθρο
Φωτιά στο Άκτιο: Και αεροπλάνα ρίχτηκαν στη μάχη για κατάσβεση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.