HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα: Θοδωρής Ιωακειμίδης: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Λευκάδα: Θοδωρής Ιωακειμίδης: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ο Τίτλος είναι αποκαλυπτικός για τον μικρό αστέρα που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε. Ο 16χρονος Θοδωρής Ιωακειμίδης είναι το νέο μεγάλο ταλέντο της ομάδας της Δόξας Λευκάδας. Για τους πιο παλιούς αν το μυαλό σας πάει στον παίκτη- θρύλο της ομάδας Κώστα Ιωακειμίδη καλά κάνει και πάει. Μιλάμε για τον γιο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Δόξας. Το μήλο κάτω από τη μηλιά και κάτι παραπάνω μιας και ο αδερφός της μαμάς Ερμιόνης (η οποία βιάστηκε να τον γεννήσει στις 14/12/1999 για λίγες μέρες θα λογίζονταν για 2000 γεννημένος αθλητής) είναι ο παλαίμαχος μεγάλος σουτέρ της Δόξας Αντρέας Γρηγόρης. Α! Και νονός ο Σταμάτης Σταυρόπουλος …30 χρόνια και ίσως λέμε και λίγα παράγοντας στην Δόξα Λευκάδας.

Φύση αθλητική οικογένεια μιας και τα 4 παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό ο Θοδωρής πήγε να παραστρατήσει παίζοντας ποδόσφαιρο αλλά γρήγορα επανήλθε στον σωστό δρόμο του μπάσκετ. Πολύ καλός μαθητής με πτυχία σε Αγγλικά και Γαλλικά προσπαθεί και φαίνεται ότι καταφέρνει να συνδυάσει σχολείο και αθλητισμό. Εμείς μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε το πρόγραμμα του και τις προτιμήσεις του. Φυσικά στον αγαπημένο παίκτη δεν μας έκανε καμία εντύπωση η προτίμηση του γιατί όσοι τον είδαν στον αγώνα Εφήβων Λευκάδα-ΓΕΑ που πέτυχε 42 πόντους κατάλαβαν ότι έχει… ξεπατικώσει όλες τις κινήσεις του Κάρι. Και ο διάολος σε πολλές τα καταφέρνει περίφημα. Άλλωστε η δικιά του γενιά έβαλε τέλος σε μια περίοδο ξηρασίας της ομάδας της Δόξας Λευκάδας στις μικρές ηλικίες κατακτώντας το πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ της ΕΣΚΑΒΔΕ την περσινή χρονιά και αγωνιζόμενοι στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ας τον γνωρίσουμε.

Σταμάτης Σταυρόπουλος-Θοδωρής Ιωακειμίδης
Σταμάτης Σταυρόπουλος-Θοδωρής Ιωακειμίδης

1)Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το μπάσκετ και ποιος σε παρότρυνε να το κάνεις;

Με τον αθλητισμό γενικά -όπως και τα αδέλφια μου -με παρότρυναν οι γονείς μου που έχουν στενή σχέση με τον αθλητισμό .Έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια και με το ποδόσφαιρο όμως με κέρδισε το μπάσκετ. Το μπάσκετ ήρθε κάπως νωρίς τη ζωή μου, μόλις στην ηλικία των επτά χρόνων, μετά από παρότρυνση του νονού μου, ο οποίος μου έφερε την πρώτη μπασκέτα μόλις γεννήθηκα και την οποία μου είχε κρεμάσει στην κούνια. Επίσης είχα ακούσει πολλά για τον πατέρα μου ο οποίος ήθελε όσο τίποτα να συνεχίσω την πορεία του.

2) Έχεις δει ποτέ το μπαμπά σου στο video να αγωνίζεται που θεωρείτε ένας από τους παίκτες-θρύλους στην ιστορία της ΕΣΚΑΒΔΕ. Έχεις κλέψει κάποια κίνηση του; Η προτιμάς το στυλ του θείου σου του Αντρέα Γρηγόρη που ήταν ένας δεινός σουτέρ;

Δυστυχώς δεν έχω δει video που αγωνίζεται ο πατέρας μου γιατί κάποια που είχε χάθηκαν, αλλά ξέρω πως είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Δόξας. Τώρα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μου είναι ένας συνδυασμός πατέρα και θείου(Αντρέα Γρηγόρη).

απο αριστερά Αντρέας Γρηγόρης-Θοδωρης Ιωακειμίδης-Κώστας Ιωακειμίδης
Απο αριστερά Αντρέας Γρηγόρης-Θοδωρης Ιωακειμίδης-Κώστας Ιωακειμίδης

3)Θα ήθελα να μου περιγράψεις μια τυπική σου μέρα. Ποιο είναι το πρόγραμμα σου;

Μια τυπική μέρα μου έχει ως εξής: Το πρωί ξυπνάω νωρίς και κλασσικά πηγαίνω σχολείο, όπως κάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Γυρνώντας σπίτι δεν έχω χρόνο να ξεκουραστώ, παίρνω την τσάντα μου και πηγαίνω φροντιστήρια. Μετά ακολουθεί η προπόνηση με το εφηβικό και την ομάδα της Α2 όπου με είχαν καλέσει να κάνω προπονήσεις(.Είχα μικρή συμμετοχή στα παιχνίδια πρωταθλήματος με την ομάδα όταν ήταν στην Β Εθνική καθώς και πέρυσι την πρώτη χρονιά της Δόξας στην Α2 κατηγορία ως μικρός).Μετά την προπόνηση γυρίζω σπίτι, διαβάζω ,κάνω μπάνιο και πέφτω για ύπνο.

4)Καταφέρνεις να συνδυάζεις τις υποχρεώσεις σου στο σχολείο με το μπάσκετ;

Παρ’ ο,τι το πρόγραμμα μου είναι φορτωμένο, με καλή οργάνωση του χρόνου και συγκέντρωση τα προλαβαίνω όλα….εντάξει…τα περισσότερα.

23

5) Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο για το μπάσκετ; Που θα ήθελες να φτάσεις;

24Όνειρα για το μπάσκετ έχω κάνει. Να τα πω δεν θέλω, διότι είμαι αρκετά νέος και έχω όλη τη ζωή μπροστά μου να κάνω κι άλλα όνειρα είτε να αναιρέσω τα προηγούμενα.

6) Εκτός από το μπάσκετ με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς όταν μεγαλώσεις;

Εκτός από το μπάσκετ θα ήθελα να ασχοληθώ με τη φυσική που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο και το οποίο μ’ αρέσει να το παρακολουθώ απ’ όταν άρχισα να το διδάσκομαι ….κι αυτό από τον πατέρα μου που είναι φυσικός.

 

14)Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
13)Αγαπημένη ομάδα στο NBA:Golden State Warriors
12)Αγαπημένος παίκτης: Stephen Curry
11)Αγαπημένος ήρωας κόμικ: Λούκι Λουκ
10)Αγαπημένο χρώμα: κόκκινο
9)Αγαπημένη ταινία: Space Jam
8)Αγαπημένο τραγούδι: Impossible
7)Αγαπημένο φαγητό: Μουσακάς
6)Παίκτης πρότυπο: Stephen Curry
5)Καλύτερος συμπαίκτης: Πάνος Σολδάτος
4)Αγαπημένο ζώο :καρχαρίας
3)Αγαπημένο νούμερο φανέλας: 6
2)Η τελευταία κίνηση που κάνεις πριν βγεις από τα αποδυτήρια για τον αγώνα: Νερό στο πρόσωπο και ζντο με τους συμπαίκτες μου.
1) Μπάσκετ για σένα είναι: Τρόπος ζωής και μεγάλη αγάπη μαζί….

Πηγή: www.basket247.gr

Προηγουμενο αρθρο
«Αδέρφια μας στρατιώτες!... Αδέρφια μας στρατιώτες!...»
Επομενο αρθρο
Συνελήφθησαν πέντε άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

1 Σχόλιο

  1. ΠΛΑΙΗ ΜΕΪΚΕΡ
    16 Νοεμβρίου 2015 at 18:50 — Απάντηση

    Καλά να ναι το παιδί και του εύχομαι από καρδιάς να μεγαλουργήσει. Καταλαβαίνει όμως ο συντάκτης του άρθρου (η ερώτηση θα μπορούσε να απευθυνθεί σε παρα πολλούς αθλητικούς ρεπόρτερ) τι σημαίνει η φράση “όνομα βαρύ σαν ιστορία” και την αμολάει έτσι ανυποψίαστα; Αντιλαμβάνεται ότι έτσι ενεργεί στην πραγματικότητα εναντίον του αθλητή, που θέλει να “ανεβάσει”; Αντιλαμβάνεται το κακό που κάνει σε έναν 16χρονο καλαθοσφαιριστή όταν του λέει ότι “έχει… ξεπατικώσει όλες τις κινήσεις του Κάρι”; Τι να πω!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.