HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΛευκάδα μάγισσα, Λευκάδα των ποιητών…

Λευκάδα μάγισσα, Λευκάδα των ποιητών…

Λευκάδα μάγισσα, Λευκάδα των ποιητών, του απέραντου γαλάζιου και του πιο ζωηρού πράσινου. Λένε ότι είναι η «Πολυνησία» του Ιονίου με το πλεονέκτημα πρόσβασης οδικώς μέσω πλωτής γέφυρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του νησιού είναι οι εξωτικές δαντελωτές του παραλίες με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, που αποτελούν το πιο όμορφο φυσικό τελείωμα των ορεινών της πλαγιών.

Κάθε μία από τις παραλίες είναι μοναδική, Κάθισμα, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι από τα Δυτικά, Νυδρί, Βασιλική και Σύβοτα, στα Ανατολικά. Γεμάτη ορεινά καταπράσινα, παραδοσιακά, φιλόξενα χωριά τα οποία είναι πραγματικά στολίδια για τα μάτια των επισκεπτών της. Μια βουτιά στα νερά της Δυτικής πλευράς, απλά θα σας αναζωογονήσει, μια βόλτα στα ορεινά της χωριά και μια ματιά στην ήρεμη καθημερινή ζωή των ντόπιων το μυαλό καθαρίζει και πλημμυρίζει με τοπία και χρώματα της παιδικής σας ηλικίας.

Στην Λευκάδα θα σας καλωσορίσει το Κάστρο της Αγίας Μαύρας και θα σας οδηγήσει κατ’ευθείαν στην καρδιά της πόλης. Τα πολύχρωμα διώροφα σπίτια, τα αμέτρητα καντούνια, οι μυρωδιές των γιασεμιών από τους πανέμορφους κήπους και το σπιτικό μαγειρευτό φαγητό θα σας γοητεύσουν στην πόλη. Αν όλα αυτά δεν σας χορτάσουν, η επίσκεψή σας στην Ανατολική πλευρά του νησιού που δεσπόζουν τα πριγκηπονήσια και το Μεγανήσι, είναι η κατάλληλη πρόταση για να περάσετε τα βράδια των καλοκαιρινών σας διακοπών πηγαίνοντας για φαγητό, ποτό και διασκέδαση που κρατά ως το πρωί.

100

102

103

104

105

Πηγή: www.whatsongreece.com/

Προηγουμενο αρθρο
Ο Άγγελος και τα Παυλόσυκα – Πράξη Δεύτερη!
Επομενο αρθρο
Μια καλή ψαριά στο λιμάνι της Λυγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.