HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛευκάδα: «Το νησί της στεριάς» στο «Κάθε τόπος και τραγούδι» της ΕΡΤ3

Λευκάδα: «Το νησί της στεριάς» στο «Κάθε τόπος και τραγούδι» της ΕΡΤ3

«Στο νησί της στεριάς», τη Λευκάδα, θα ταξιδέψουμε με τον Γιώργη Μελίκη και την εκπομπή  «Κάθε τόπος και τραγούδι» της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00.

Με θέμα την ελληνική παράδοση, η εκπομπή καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο το τραγούδι κάθε τόπου μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για αυθεντικό θέαμα, αλλά κυρίως να δραστηριοποιήσει άτομα με φαντασία και δημιουργικότητα.

Επεισόδιο 8ο : «Το Νησί της Στεριάς»

Ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο μεγάλοι νησιωτικοί χώροι των οποίων η μεγάλη και παλιά παράδοση της Ρούμελης έχει επιδράσει καταλυτικά την πολιτιστική παραγωγή τους. Η Εύβοια και η Λευκάδα.

Η περίπτωση της Λευκάδας γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν υπολογίσει κανείς και τις δυτικές επιδράσεις οι οποίες όμως στα υπόλοιπα Επτάνησα είναι ξεκάθαρες τόσο στον αστικό, άλλο τόσο και στον λαϊκό πληθυσμό.

Η φυσική γέφυρα που ενώνει την Λευκάδα με την Ρούμελη φαίνεται πως επηρέασε και διευκόλυνε τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Ενώ η πόλη της Λευκάδας διατηρεί εδώ και αιώνες φιλαρμονική και μαντολινάτα, στα χωριά η νησιωτική μουσική ζυγιά αλλά και το μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο συναγωνίζονται αυτά της Ρούμελης.

Έρευνα-σενάριο-παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης

Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές

Μοντάζ γραφικά, κάμερα: Άγγελος Δελιγκάς

Προηγουμενο αρθρο
Σύψας: Ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες λόγω της κοσμοσυρροής του Σαββατοκύριακου
Επομενο αρθρο
11 παραβάσεις το Σαββατοκύριακο στη Λευκάδα στα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.