HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας φοιτητής πριν την επιλέξει για τις διακοπές του!

Λευκάδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας φοιτητής πριν την επιλέξει για τις διακοπές του!

Ένα από τα νησιά που ξεχωρίζουν στο Ιόνιο Πέλαγος είνα η Λευκάδα, η οποία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις καταγάλανες παραλίες της.

Η Λευκάδα αποτελεί έναν σχετικά φθηνό προορισμό, αφού υπάρχουν καινούργια καταλύμματα σε πολύ καλές τιμές. Επίσης δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιος ένα σκασμό χρήματα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τέλος οι επιλογές για καφέ και φαγητό είναι αρκετά value for money.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μπορεί/πρέπει να κάνει ένας νέος στη Λευκάδα φέτος

Να κολυμπήσει στο «Πόρτο Κατσίκι»

katsiki3

Στα (-) πλην της επιλογής είναι τα 90 σκαλοπάτια που χρειάζεται να κατέβετε για να φτάσετε στην παραλία. Ωστόσο, η ομορφιά του γαλάζιου θα σας ανταμείψει στο έπακρο. Προτείνεται να πάτε νωρίς το πρωί και να φύγετε αργά το απόγευμα για να αποφύγετε την κίνηση αλλά και για να βρείτε να κάτσετε.

Να κάνει βραδινή περατζάδα στο «Νυδρί»

nidri

Αν και το Νυδρί δεν είναι η πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό του νησιού. Βρίσκεται μόλις 17 χλμ από την Χώρα και αποτελεί αναμφίβολα το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε μία καταπράσινη τοποθεσία, ενώ στη μαρίνα της περιοχής μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές εστίασης και διασκέδασης. Αν ψάχνεστε για σουβενίρ, τότε στο Νυδρί θα βρείτε άπειρα τουριστικά μαγαζάκια για να κάνετε τα ψώνια σας.

Στην περιοχή του Νυδριού και σε μία απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο του, βρίσκονται οι εκπληκτικοί καταρράκτες, οι οποίοι θα σας εντυπωσιάσουν, ειδικά αν είστε τολμηροί και κάνετε και τις βουτιές που αρμόζουν στους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού!

Να φάτε στη «Ράχη» με θέα το Ιόνιο

raxi-lefkada

Στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και σε υψόμετρο 600 μέτρων, θα βρείτε την Εξάνθεια, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια χάρη στη «Ράχη», ένα εστιατόριο κρεμασμένο στην κορυφή του βουνού.

Η Ράχη, σας προσφέρει ένα πλούσιο μενού για το γεύμα σας, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου, ενώ αν το επισκεφθείτε τις απογευματινές ώρες μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά της Λευκάδας.

Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε τη Ράχη, φροντίστε να πάτε 1 ώρα πριν πεινάσετε για να αντέξετε την αναμονή!

Να πάει στο «Κάθισμα» για Surfing… και όχι μόνο!

kaitserf

Μία ακόμη ξεχωριστή παραλία που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε σε περίπτωση που πάτε διακοπές στη Λευκάδα. Η παραλία είναι εκτεθειμένη στου βορειοδυτικούς ανέμους και προσφέρεται για τους Surfers καθώς κάποιες μέρες τα κύματα είναι εντυπωσιακά.

Στο Κάθισμα μπορεί να κανείς να πιεί τον καφέ του ή τα καλοκαιρινά του cocktails. Γύρω-γύρω υπάρχουν κάποια καλά beach-bars, τα οποία κατά διαστήματα φιλοξενούν γνωστούς DJs. Σε περίπτωση που μείνετε μέχρι αργά στην παραλία, τότε ένα είναι βέβαιο… ότι το ηλιοβασίλεμα θα σας μαγέψει και σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτό της Σαντορίνης.

Να κάνει τη πιο γνωστή κρουαζιέρα του Ιονίου

cruise

Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί τόση ώρα δεν σας έχω αναφέρει τίποτα για τους Εγκρεμνούς. Αυτό συνέβη γιατί είμαι σίγουρος ότι κανένας νέος δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να πάει κάπως αλλιώς στους Εγκρεμνούς παρά μόνο με το καραβάκι της κρουαζιέρας.

Όταν θα βολτάρετε στο Νυδρί, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετά καραβάκια τα οποία εκτελούν καθημερινά κρουαζιέρες. Πρώτη στάση στο Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς. Δύο από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, στις οποίες μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας πάνω από το καραβάκι.

Επόμενη στάση στη βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς και πιο συγκεκριμένα στο Φισκάρδο, όπου μπορείτε να πιείτε καφέ και να φάτε παγωτάκι σε κάποιο από τα μαγαζάκια της περιοχής. Στη συνέχεια, η κρουαζιέρα σας οδηγεί στο Σπήλαιο Παπανικολή, στο οποίο το πλοίο μπαίνει ολόκληρο μέσα.

Και για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο… Περιήγηση γύρω από τα τρία νησιά του Ωνάση και μπάνιο στον Σκορπιό, τον οποίο πρόσφατα αγόρασε Ρώσσος μεγιστάνας.

Πηγή: www.neopolis.gr

Προηγουμενο αρθρο
Φανερωμένη: Εσπερινός και ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας στο Νάρθηκα
Επομενο αρθρο
Δήμος Βόνιτσας: Δεν θα γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πάλαιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.