HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΛευκάδα: Όλες οι Παραλίες του Νησιού (Φωτογραφίες)

Λευκάδα: Όλες οι Παραλίες του Νησιού (Φωτογραφίες)

Βόρεια

Ο Αη Γιάννης, Μύλοι
Τις προτιμούν κυρίως οι wind surfers και kite surfers. Καλύπτουν μια έκταση 4,5 χλμ. και έχουν γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ θα βρείτε ταβέρνες και καφέ.

10

Η Γύρα. Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία απέναντι από τον ομώνυμο οικισμό με δύο ταβέρνες.

11

Το Κάστρο
Μια παραλία με καθαρά νερά που τη γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι και βρίσκεται απέναντι από την πλωτή γέφυρα στην είσοδο του νησιού πίσω από το κτίριο του ΤΑΟΛ.

12

Η αμμόγλωσσα
Βρίσκεται δεξιά από τον φάρο, απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Έχει λευκή άμμο και γαλάζια νερά.

13

Στα δυτικά

Τα Πευκούλια
Μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά και πευκοδάσος που φθάνει μέχρι την άμμο. Είναι οργανωμένη μόνο σε ένα σημείο της. Μετά τον μεγάλο βράχο είναι περιοχή γυμνιστών.

14

Ο Άγιος Νικήτας
Τη μικρή παραλία με τα καθαρά νερά του ομώνυμου οικισμού, μπροστά στα καφέ και τις ταβέρνες, την προτιμούν κυρίως οικογένειες. Στην αριστερή πλευρά, ανάμεσα στον Μύλο και τον Άγιο Νικήτα, υπάρχει άλλη μια εντυπωσιακή παραλία η Αμμουδούλα, που πάτε μόνο κολυμπώντας, και εκεί βρίσκεται και η σπηλιά Φωκότρυπα.
(Η αναγνώστρια Ηλέκτρα Βερυκίου μας πληροφορεί πως: Η σπηλιά ως σπηλιά δεν υπάρχει, έχει πέσει μέσα. Η μικρή υπέροχη παραλία όμως υπάρχει και έχει πρόσβαση μόνο από την θάλασσα και αν φουσκώσει η θάλασσα δεν μπορείς να φύγεις από πουθενά.)

15

Ο Μύλος
Εχει λευκή άμμο και τιρκουάζ βαθιά νερά και είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ειδικά όταν την κοιτάτε από ψηλά. Δεν υπάρχει πρόσβαση με Ι.Χ. Στην παραλία καταλήγει το γραφικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Νικήτα (20 λεπτά περπάτημα) ή μπορείτε να πάτε με το «taxi boat».

16

Το Κάθισμα
Αγαπημένη παραλία των κατασκηνωτών και των γυμνιστών άλλοτε, είναι σήμερα η πιο κοσμοπολίτικη της Λευκάδας, οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια. Εχει λευκή βοτσαλωτή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Προσοχή όμως! Όταν δυναμώνει ο μαΐστρος και σηκώνει μεγάλο κύμα, μην επιχειρήσετε να μπείτε μέσα.

17

Το Καλαμίτσι – Καβαλικευτά – Η Μεγάλη Πέτρα- Το Αβαλί
Κοντά στο ομώνυμο χωριό υπάρχουν τρεις αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο, άμμο και βράχους. Επίσης, διαθέτουν καντίνα, λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες.

18

Ο Γιαλός
Λίγο πριν το Αθάνι υπάρχει μια μεγάλη αμμώδης παραλία με βράχια που την επισκέπτονται και κατασκηνωτές. Εκεί λειτουργεί και καντίνα.

19

Οι Εγκρεμνοί
Η διάσημη παραλία μήκους 2 χλμ. που γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί, θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι πε ντακάθαρα.(Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.)

20

Το Πόρτο Κατσίκι
Μια λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο: η εικόνα είναι γνωστή στους περισσότερους, καθώς έχει βραβευθεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και την έχουμε δει σε διάφορες τουριστικές καμπάνιες. Ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο με τα 100 σκαλοπάτια που ξεκινούν από τον χώρο του πάρκινγκ (ο οποίος είναι γεμάτος καντίνες). Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με καΐκι από το Νυδρί και τη Βασιλική.

21

Στα ανατολικά

Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς δεν είναι εντυπωσιακές όπως οι διάσημες παραλίες της Δυτικής πλευράς έχουν όμως ένα σημαντικό προσόν: δεν τις “πιάνει” ο καιρός και είναι πάντα γαλήνιες και ασφαλείς.

Λυγιά – Επίσκοπος – Νικιάνα – Περιγιάλι
Αμέσως μετά το γραφικό λιμανάκι της Λυγιάς που απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας αρχίζουν οι παραλίες της ανατολικής πλευράς. Μέχρι το Νυδρί (17 χιλιόμετρα από την Πόλη) θα βρείτε αναρίθμητες μικρές και ήσυχες παραλίες. Το χαρακτηριστικό τους -ιδιαίτερα στη περιοχή της Νικιάνας, είναι η εντυπωσιακή φύση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα. Σε όλη την ακτογραμμή υπάρχουν εστιατόρια και καταλύματα.

22

Το Νυδρί
Πολυσύχναστη παραλία που την προτιμούν όσοι μένουν στο Νυδρί

23

Το Δεσίμι
Βρίσκεται σε έναν όρμο, στην έξω πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού. Είναι μικρή, σκιερή και ιδανική για κανό, με το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε τις μικρές αμμουδιές και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής. Έχει βότσαλο και στον κόλπο υπάρχουν δύο οργανωμένα κάμπινγκ.

24

Στα νότια

Ο Μικρός Γιαλός
Όμορφη και ήσυχη βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά κάτω από το χωριό του Πόρου. Βρίσκεται στον υπήνεμο κόλπο της Ρούδας και η θάλασσα είναι, σχεδόν πάντα, ήρεμη. Στην περιοχή θα βρείτε κάμπινγκ, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

25

Η Αμμούσα ή Αμμούσω
Βρίσκεται κοντά στη Βασιλική και θα φτάσετε εκεί μέσα από μια παράκαμψη του κεντρικού δρόμου, στο χωριό Μαραντοχώρι. Είναι μικρή, έχει βότσαλα και διαθέτει ταβέρνα, καφέ και καταλύματα.

26

Το Αγιοφύλλι
Μια από τις ομορφότερες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα. Μπορείτε να πάρετε το καραβάκι από τη Βασιλική ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της.

27

Η Βασιλική
Είναι η παραλία του ομώνυμου οικισμού και η αγαπημένη των wind surfers. Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing. Εδώ διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ watersports (www.vassiliki-watersports-festival.com). Στη δυτική πλευρά της παραλίας η θάλασσα είναι μονίμως ήρεμη.

28

Πηγή: www.lefkadaslowguide.gr

Προηγουμενο αρθρο
Μια ώρα καθυστέρησε το ασθενοφόρο σε σοβαρό τροχαίο στους Τσουκαλάδες
Επομενο αρθρο
Διαδρομές Παράλληλες: Έκθεση Ζωγραφικής της Ουρανίας Ραυτοπούλου

1 Σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ Π
    28 Μαΐου 2015 at 11:44 — Απάντηση

    Πού έχετε μείνει; Υπάρχει η Αμμόγλωσσα που δείχνει η φωτογραφία σας; Όλα με copy paste γίνονται σ’ αυτή τη χώρα χωρίς καθόλου σκέψη και έλεγχο ακόμα και για τα αυτονόητα;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.