HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΛευκάδα: Oι καλύτερες παραλίες της Μεσογείου σε ένα νησί!

Λευκάδα: Oι καλύτερες παραλίες της Μεσογείου σε ένα νησί!

Ο Θεός μοιάζει να έκλεψε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου από όλες τις θάλασσες και να τις χάρισε σε τούτο το νησί. Κι εμάς μας άφησε να προσπαθούμε να γίνουμε ένα με τα κρυστάλλινα νερά που δεν θα μπορέσει ποτέ να αποτυπώσει πιστά κανένα φωτογραφικό ενσταντανέ.

Κάθισμα

H παραλία-σταρ της Λευκάδας. Έχει εντυπωσιακά και βαθιά νερά (που συχνά έχουν μεγάλα κύματα) ενώ είναι τεράστια, κοσμοπολίτικη με πολύ καλή οργάνωση και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία.

Φύγετε μετά το ηλιοβασίλεμα που ο ουρανός γίνεται ροδακινί. Οι λευκαδίτες λένε πως το ηλιοβασίλεμα από εδώ δεν έχει να ζηλέψει πολλά από αυτό της Σαντορίνης.

Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο, 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Λευκάδας. Βρίσκεται λίγο μετά από το γραφικό χωριό του Αγίου Νικήτα.

10

11

Εγκρεμνοί

Διάσημη και άκρως εντυπωσιακή παραλία μήκους 2 χλμ., η οποία δεν μπαίνει τυχαία στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες του πλανήτη. Μεγάλη, με ψιλή άμμο, βότσαλα, τιρκουάζ νερά και πανύψηλα βράχια στο φόντο. Το μόνο της ίσως μειονέκτημα είναι τα 350 σκαλιά που πρέπει να κατέβει κανείς αν την προσεγγίσει από τη στεριά. Όμως η ομορφιά της από ψηλά κόβει την ανάσα. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι πεντακάθαρα.

Υπάρχει μία καντίνα μετά το πάρκιν και μία στην παραλία. Αν θέλετε να πιάσετε μια από τις λιγοστές ξαπλώστρες και ομπρέλες και να μην δυσκολευτείτε στο παρκάρισμα, θα έρθετε όσο πιο νωρίς γίνεται τις περιόδους αιχμής. Ωστόσο, η παραλία είναι πολύ μεγάλη και θα βρείτε άνετα χώρο για την πετσέτα σας.

Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα μέχρι ένα σημείο ενώ μετά θα πρέπει να κατεβείτε περίπου 350 σκαλιά μέχρι την παραλία. Βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα. Υπάρχει και η επιλογή να την προσεγγίσετε από διάφορα λιμανάκια της Λευκάδας με πλοιάρια, τα οποία δυστυχώς δεν κάνουν το ταξίδι με ισχυρούς ανέμους. Το εισιτήριο κοστίζει από €5-7).

12

Πόρτο Κατσίκι

Η απόλυτη πρωταγωνίστρια όχι μόνο του νησιού αλλά και μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. Το σκηνικό γνωστό και πολυφωτογραφημένο: μπροστά στα πανύψηλα βράχια απλώνεται μια στενή λωρίδα κατάλευκης άμμου πριν βουτήξουμε στα κρυστάλλινα, βαθυγάλανα νερά.

Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα μέχρι ένα σημείο ενώ μετά θα πρέπει να κατεβείτε περίπου 80 σκαλιά μέχρι την παραλία. Εναλλακτικά, με εκδρομικό καραβάκι από το Νυδρί και την Βασιλική. Βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα.

13

Πευκούλια

Εντυπωσιακή και μεγάλη παραλία με άμμο και σμαραγδένια νερά. Σε ένα σημείο της είναι οργανωμένη ενώ το δεξί τμήμα της ενδείκνυται για γυμνισμό και ελεύθερο κάμπινγκ. To μεγάλο της πλεονέκτημα το πευκοδάσος της που φτάνει μέχρι την άμμο. Οι ντόπιοι τον Αύγουστο την λατρεύουν.

Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Λευκάδας. Βρίσκεται λίγο πριν από το γραφικό χωριό του Αγίου Νικήτα.

14

Aη Ιωάννης- Mύλοι

Μεγάλες παραλίες, η μια συνέχεια της άλλης, στα βορειοδυτικά του νησιού πολύ κοντά στην πόλη. Άμμος και πεντακάθαρα νερά, που συχνά έχουν κύμα. Αποτελούν σπίτι για τους λάτρεις του kitesurfing και του windsurfing. Οι υπόλοιπο έρχονται για το επιβλητικό σκηνικό-κυρίως στους Μύλους- με τους παλιούς ανεμόμυλους που στέκουν επιβλητικοί λίγα βήματα από τα κύματα.

Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο ή ακόμα και με τα πόδια από την πόλη, από την οποία απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα.

15

Γύρα

Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού, πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας.

Πρόσβαση: Θα την βρείτε μετά στην παραλία Κάστρο ακολουθώντας την διαδρομή γύρω από την λιμνοθάλασσα που βρίσκεται μπροστά στην πόλη, (απ” όπου πήρε και το όνομά της, -ο δρόμος προς την πόλη της Λευκάδας αλλά κάνοντας «τη γύρα» της λιμνοθάλασσας-) και με κατεύθυνση προς τις παραλίες του Αη Γιάννη και του Μύλους.

Κάστρο

Πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδα, αλλά πολύ καθαρή και για αυτό συγκεντρώνει την προτίμηση των ντόπιων. Πρόσβαση: Βρίσκεται απέναντι από την πλωτή γέφυρα στην είσοδο του νησιού πίσω από το κτίριο του ΤΑΟΛ.

16

Ο Μύλος

Η ομορφιά της από ψηλά συναγωνίζεται αυτή των Εγκρεμνών και του Πόρτο Κατσίκι. Φανταστείτε λευκή, εξωτική άμμο, τυρκουάζ νερά και σμιλεμένους από τον αέρα βράχους. Πρόσβαση: Βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται από το γραφικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Νικήτα (20 λεπτά περπάτημα) ή με καραβάκια από λιμανάκια του νησιού.

17

Το Αγιοφύλλι

Άσπρο βότσαλο, διάφανα, πεντακάθαρα και συνήθως κρύα νερά. Αυτή είναι η παραλία που επιλέγουν οι εναλλακτικοί ταξιδιώτες του νησιού. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής.

Πρόσβαση: Μπορείτε να πάρετε το καραβάκι από τη Βασιλική ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της.

18

Γιαλός

Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, λίγο βορειότερα από την παραλία Εγκρεμνοί. Η ιδιαιτερότητα της είναι πως σε αντίθεση με τις άλλες παραλίες του νησιού αυτή διαθέτει ψιλά βότσαλα.

Πρόσβαση: Με το Ι.Χ. σας είτε από το δρόμο κοντά στο χωριό Δράγανο ή από το Αθάνι. Στην πορεία και οι δυό τους ενώνονται, ενώ κάποιες στιγμές ο δρόμος στενεύει αρκετά και θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί.

19

πηγη: www.tilestwra.com

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη 34χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επομενο αρθρο
Λευκάδα: Δέκα εννέα χρόνια από τον σεισμό του 2003

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.