HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκό στον προϋπολογισμό του Δήμου ψήφισε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεωργάκης! (ανανέωση)

Λευκό στον προϋπολογισμό του Δήμου ψήφισε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεωργάκης! (ανανέωση)

Στην ξεχωριστή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (30/11) με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, τόσο οι σύμβουλοι όσο και οι παριστάμενοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν ο πρόεδρος του σώματος άσκησε κριτική σε πολλές ενέργειες και παραλείψεις του Δήμου. Το αποκορύφωμα δε, ήταν, όταν δήλωσε ότι έλαβε αντίγραφο του υπό ψήφιση προϋπολογισμού καθυστερημένα, το Σάββατο (28/11) το βράδυ!

Θυμίζουμε πως τη δημόσια πρόσκληση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, την υπογράφει ο ίδιος και είχε σταλεί τουλάχιστον στα ΜΜΕ, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Μεταξύ τον θεμάτων που συμπεριέλαβε στη κριτική του προς την δημοτική παράταξη ο πρόεδρος, ήταν και το ότι δεν έγινε αποχέτευση στο Φρύνι σε κάποια περιοχή κοντά στο σπίτι του!

Μετά από τα παραπάνω ο πρόεδρος ψήφισε λευκό στον προϋπολογισμό!

Θα επανέλθουμε με ολόκληρη την «ενδιαφέρουσα» για τα πολιτικά μας ήθη, αγόρευση του κ. Γεωργάκη μόλις καταφέρουμε να την απομαγνητοφωνήσουμε από το κασετοφωνάκι μας.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΔΣ κ. Γεωργάκη:

Θέλω να πω δύο κουβέντες γύρω από τον προϋπολογισμό. Είπε ο Μάρκος Νικητάκης να πάμε σε αυτόν, να μας ενημερώσει σχετικά. Όπως όλοι ξέρετε, την Παρασκευή δόθηκε στα μέλη ο προϋπολογισμός. Άντε λοιπόν, εγώ που δεν είμαι Οικονομολόγος και ούτε Λογιστής, να κάτσω να διαβάσω τον προϋπολογισμό, όταν δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Εμείς που είμαστε της συμπολίτευσης, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, όπως δεν είχατε κι εσείς της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Όσα ξέρετε εσείς, τα ίδια ξέρουμε κι εμείς.

Ήθελα να έχω μία καλύτερη πληροφόρηση, όχι μόνο τώρα που φτιάχτηκε ο προϋπολογισμός, σε όλη την διάρκεια που φτιαχνότανε ο προϋπολογισμός. Δεν γίνεται να κάνουμε αυτό που γίνεται μόνιμα πλέον στην Βουλή με τα μνημόνια. Που όλοι φέρνουνε την τελευταία στιγμή και πάνε και ψηφίζουν. Ε, δεν θέλω εγώ να ψηφίζω έτσι τον προϋπολογισμό.

Αναφέρθηκα νωρίτερα στο τέλος παρεπιδημούντων. Στα έσοδα συνολικά είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, θα εισπράξουμε την επόμενη χρονιά άπειρα λεφτά, έναν σκασμό λεφτά. Η πραγματικότητα από τα βεβαιωθέντα και από τα πιθανά εισπραχθέντα μέχρι τέλος του χρόνου, δείχνει ότι είναι πολύ λιγότερα. Γιατί είμαστε τόσο πολύ αισιόδοξοι; Βάζουμε στον προϋπολογισμό τόσα πολλά λεφτά, όταν δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Να δούμε λοιπόν πιο ρεαλιστικά τον προϋπολογισμό ώστε να είμαστε και κοντά στην πραγματικότητα. Να είναι πραγματικός. Λοιπόν, με αυτήν την έννοια εμένα δεν με ικανοποιεί ο προϋπολογισμός.

Προχωρώντας παρακάτω, αυτό που ανέφερα με τα βυτιοφόρα, επειδή για μένα είναι σημαντικό, δέχομαι αυτά που ειπωθήκανε, ότι από τώρα και μπροστά θα γίνει έλεγχος και θα μπορέσουν να εισπραχθούν αυτά τα λεφτά, αλλά επί ένα χρόνο δεν έγινε τίποτα, αυτό δεν με ικανοποιεί καθόλου και με βάζει σε επιφυλάξεις, αν πραγματικά θα γίνουν όλα αυτά τα πράγματα. Πιστεύω αυτά που λέει και ο κύριος Σέρβος και ο κύριος Δήμαρχος, αλλά έχω και μία επιφύλαξη.

Επίσης θα βάλω ένα άλλο ζήτημα. Απευθύνομαι στον κ. Νικητακη. Τον Αύγουστο μπήκε βυτιοφόρο, με καύσιμα, στην μαρίνα και έβαζε καύσιμα στα καράβια, στα ιστιοπλοϊκά. Πήγε το Λιμεναρχείο, τον έπιασε, προχώρησε όλη η διαδικασία, στάλθηκε στον Δήμο. Από τα καύσιμα της μαρίνας ο Δήμος εισπράττει 13%. Όταν μπαίνουν απέξω όμως βυτιοφόρα δεν εισπράττει τίποτα γιατί είναι παράνομα. Ρώτησα τον Μάρκο τι απέγινε αυτό το θέμα. Ο Μάρκος δεν με ενημέρωσε γύρω από αυτό. Έπρεπε να απευθυνθώ στον Μάρκο, για να με ενημερώσει; Δεν θέλω λοιπόν να απευθύνομαι όλη μέρα στον Μάρκο να τον ρωτάω. Ο Μάρκος πρέπει να με ενημερώνει και εμείς πρέπει να ενημερώνουμε και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους και την κοινωνία. Η κοινωνία τα λέει έξω. Εγώ δεν έκανα ούτε τον Λιμενάρχη, ούτε τον Χωροφύλακα.

Και ένα άλλο θέμα, το οποίο είπα πριν από λίγο στον κύριο Σέρβο. Είχα ζητήσει από τον Κώστα τον Σέρβο να προβλέψουμε να γίνει η αποχέτευση στο κάτω μέρος του Φρυνίου, στο οποίο εγώ μένω. Σε εκείνη την περιοχή υπάρχει μία τραγική κατάσταση ως προς το θέμα της αποχέτευσης. Τα λύματα κυκλοφορούν στον δρόμο. Γιατί είναι πάνω στον βράχο, δεν υπάρχει δυνατότητα να απορροφηθούν από τους βόθρους και όλη την μέρα καλούν τα βυτιοφόρα. Το ανέφερα από πέρσι στον κύριο Σέρβο, δεν μπήκε στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν μπήκε στον προϋπολογισμό και δεν το λέω αυτό γιατί με αφορά εμένα, γιατί εγώ τρεις φορές τον χρόνο χρειάζεται να καλέσω το βυτιοφόρο. Πιθανόν, αν πλήρωνα αποχέτευση, να πλήρωνα λιγότερα από ό,τι πληρώνω στα βυτιοφόρα. Αλλά ο πολύς κόσμος σε αυτήν την περιοχή και που έχει επεκταθεί και μέχρι πέρα στον Αι Γιάννη, έχει τεράστια προβλήματα. Έχει γίνει η μελέτη από τον καιρό που ήταν Δήμαρχος ο Φέτσης και κανείς δεν προχώρησε αυτό το θέμα.

Γι’ όλα αυτά τα ζητήματα και άλλα πολλά που δεν μπορώ τώρα να θέσω, γιατί δεν έχουμε και τον χρόνο, θα αναγκαστώ να ψηφίσω λευκό στον προϋπολογισμό.

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε από τον Τηλυκράτη καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS
Επομενο αρθρο
Βιομηχανική ραψωδία

7 Σχόλια

  1. dimotis
    7 Δεκεμβρίου 2015 at 19:43 — Απάντηση

    Μα συμφωνώ απόλυτα με τον ΝΙΚΟΣ Λ. Αν δεν ψηφίζεις θετικά στο σχεδιο προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος σημαίνει ότι δε συμφωνείς με το πρόγραμμα της παράταξής σου.!!! Σημαίνει μομφή προς τη Δημοτική Αρχή και άρση της εμπιστοσύνης σε αυτήν!!!!

  2. ΝΙΚΟΣ Λ
    7 Δεκεμβρίου 2015 at 18:52 — Απάντηση

    ως προς το τελευταίο συμφωνώ με τον dimotis. Μόνο η παραίτηση είναι η σωστή αντίδραση σε τέτοια ασυμφωνία. Οτιδήποτε άλλο είναι κακό θέατρο!

  3. dimotis
    7 Δεκεμβρίου 2015 at 11:42 — Απάντηση

    -Γίνεται παραδοχή λοιπόν από πρωτοκλασσάτο μέλος της Δημοτικής Αρχής ότι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα συντάσσονται από ένα το πολύ δύο , άντε 3,5 με τέσσερα άτομα με τη συμμετοχή κανενός άλλου εκλεγμένου της συμπολίτευσης. Ωραία συλλογικότητα και συμμετοχικότητα. Ωραία συννενόηση, συνεργασία και επικοινωνία. Ο κόσμος λοιπόν επέλεξε τους υπόλοιπους να ακολουθούν υπνωτισμένοι και να ψηφίζουν ναι σε όλα του δημάρχου και των κολλητών του…
    -Γίνεται παραδοχή ότι μετά από 1 χρόνο δεν έγιναν μικρά και απλά πράγματα και έμειναν στις υποσχέσεις και τα σχέδια. Πράγματα αυτονόητα. Παραδοχή και για έλειψη ρεαλισμού. Παραδοχή για αδυναμία είσπραξης σε τοπικό επίπεδο. Κατά τα άλλα δαιμονοποίηση των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων και μείωσης κρατικών χορηγήσεων. Κατά τα άλλα απολογισμός με κουβεντολόι στα χωριά….
    – Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι για όλο το Δήμο. Όχι για την περιοχή που οι ίδιοι τυχαίνει να διαμένουν. Πρέπει να γνωρίζουν για όλες τις περιοχές και να ενδιαφέρονται πρώτα για τις άλλες και έπειτα για εκέινες που οι ίδιοι κατοικούν. Να προσκαλέσουμε λοιπόν τον πρόεδρο στη νότια Λευκάδα να τον φιλοξενήσουμε μπας και πονέσει και για άλλες περιοχές με προβλήματα στην αποχέτευση. Και να τον περιοδεύουμε ως μόνιμο κάτοικο…
    -Οι σύμβουλοι δεν είναι οικονομολόγοι και λογιστές. Αυτό δεν είναι δικαιολογία σε αυτούς που τους επέλεξαν. Οφείλουν να βρουν κάποιον έμπιστο να τους ενημερώσει.Δεν είναι οικονομολόγος αλλά έπρεπε να βρει και να ρωτήσει έναν. Έχει εκλεχθεί για να συμμετέχει και να έχει άποψη. Ούτε με την υποθαλάσσια ήταν σχετικός αλλά μια χαρά τοποθετήθηκε ως τέτοιος. Ολυτε στην τροποποίηση σχεδίου ήταν γνώστες αλλά μια χαρά υπάκουσαν….
    -Μέχρι τώρα ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι της συμπολίτευσης ψηφίζουν ναι σε όλα, με ενημέρωση τελευταίας στιγμής. Και μάλιστα ψηφίζει ΝΑΙ, όχι απλά σε μια πρόβλεψη και σχέδιο όιπως είναι ο προυπολογισμός αλλά σημαντικές αποφάσεις όπως την εισήγηση των 2 σελίδων για το χωροταξιακό και πολλά άλλα. Εκεί γιατί δεν υπήρξε αντίδραση?
    – Και οι εισηγήσεις που δημοσιεύουν το κάνουν τελευταία στιγμή και μάλιστα την ίδια ή την προηγούμενη μέρα του συμβουλίου. Αλήθεια για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν είδαμε δημοσίευση των εισηγήσεων???
    – Επέλεξε λοιπόν ο πρόεδρος να διαφοροποιηθεί έστω και με λευκό ως προειδοποίηση αλλά πάνω σε ένα θέμα που δεν αφορά κάποια απόφαση αλλά για σχέδια επί χάρτου και προβλέψεις όπως είναι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Μικρό το κακό λοιπόν. Μάλλον τζάμπα μαγκιλίκι. Μάλλον επικοινωνιακό. Μήπως έντεχνα παρουσιασμένο? Και από έναν έμισθο σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης. Τι να πουν και οι άλλοι οι καημένοι που τρέχουν άμισθα. Μήπως αντίδραση από συνιστώσα τοπικού Σύριζα?
    Μα αν δε συμφωνείς με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης σου που έιναι το σχέδιο για το νέο έτος και οι προθέσεις της Δημοτικής ομάδας που συμμετέχεις τότε πως μπορείς να είσαι μέλος της?

  4. ΝΙΚΟΣ Λ
    4 Δεκεμβρίου 2015 at 18:10 — Απάντηση

    Το μόνο που κατάλαβα είναι τούτο: 1)Αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, έπρεπε να τον ψηφίσει. Κατάλαβα καλά? 2) Έπρεπε να είχε καταλάβει για τον προϋπολογισμό του 2016 από το Σεπτέβρη του 2014 (δηλαδή πριν ακόμα συνταχθεί). Κατάλαβα καλά? Και μετά ας καταλάβουν και όσοι μας διαβάζουν.

  5. Γιάννης
    4 Δεκεμβρίου 2015 at 13:02 — Απάντηση

    Τα περί κομματίλας και φανατίλας δεν τα γνωρίζω. Λέω απλά με την κοινή λογική, ότι ο πρόεδρος του ΔΣ μη ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό -ο οποίος περιλαμβάνει πέραν των άλλων και το κονδύλι από το οποίο πληρώνεται- έθεσε σε αμφιβολία και αυτό.
    Τι δεν καταλάβατε;

    Τι θα πει δεν ενημερώθηκε; Μετά από ενάμιση χρόνο ούτε ο πρόεδρος ούτε και κανένας σύμβουλος δεν μπορεί να λέει, ότι δεν ξέρει τι είναι ο προϋπολογισμός. Κανένας δεν τους ζήτησε να γίνουν οικονομολόγοι. Πέντε βασικά πράγματα έπρεπε να φροντίσουν να τα μάθουν.
    Τι δεν καταλάβατε;

  6. ΝΙΚΟΣ Λ.
    4 Δεκεμβρίου 2015 at 09:37 — Απάντηση

    Βρε Γιάννη, πολλή κομματίλα το σχόλιό σου! Ο Πρόεδρος του ΔΣ λέει κάτι αυτονόητο, ότι για όλα τα θέματα αλλά ΠΡΩΤΑ για τον προϋπολογισμό χρειάζεται έγκαιρη πληροφόρηση ΟΛΩΝ των μελών του ΔΣ. Εσύ, για να “θάψεις” τον Γιωργάκη, μας λες ότι αυτό δεν χρειάζεται; Το λες με μισόλογα βέβαια και όχι στα “ίσα” αλλά αυτό λες! Τι σχέση έχει η πληροφόρηση με το πως πληρώνεται ο Πρόεδρος, να σταματήσετε την πληρωμή κλπ? Ή είναι και αυτά σοφίες της “ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡO-ΑΚΡΟ-ΚΑΜΕΝΗ-ΔΕΞΙΑ”?

  7. Γιάννης
    3 Δεκεμβρίου 2015 at 14:41 — Απάντηση

    Η θέση του προέδρου του ΔΣ είναι έμμισθη αν δεν κάνω λάθος. Ο κ. Γεωργάκης εισπράττει κάθε μήνα, σχεδόν τα διπλάσια από όσα ένας νέος που βγαίνει στην αγορά εργασίας. Τα χρήματα αυτά βγαίνουν από τον προϋπολογισμό! Προτείνω, μέχρι ο πρόεδρος να καταλάβει πως λειτουργεί ο προϋπολογισμός, να σταματήσουν να τον πληρώνουν!! Έτσι ίσως αναγκαστεί να μάθει τη λειτουργία του!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.