HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛιμεναρχείο Λευκάδας: έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο Λευκάδας: έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ – EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

 1. Σύμφωνα με τα Δελτία Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 14-01-2021/12:30 και 14-01-2021/13:00, για  αύριο Παρασκευή 15-01-2021 προβλέπεται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες  πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από αργά το βράδυ προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα  ορεινά και βροχές με τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ,  στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5, στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6  έως 10 και στα νότια έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας: 

(α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

  3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων. 

 4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

 Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ    

   

Προηγουμενο αρθρο
Θρίλερ με τη ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία: Δεμένοι μέρες δύο ηλικιωμένοι -Ξεψύχησε ο 91χρονος
Επομενο αρθρο
Πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου -Από τη Δευτέρα ραντεβού και click away

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.