HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛιμεναρχείο Λευκάδας: ανακοίνωση – πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο Λευκάδας: ανακοίνωση – πρόγνωση καιρικών φαινομένων

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 14-10-2020/1300UTC, για αύριο Πέμπτη  (15-10-2020) προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές  καταιγίδες , οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές  ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ανέμους από νότιες  διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ.

 Πιο συγκεκριμένα για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές  καταιγίδες , οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ στη δυτική Πελοπόννησο λίγες  νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο  Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο εσωτερικό της  Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας:

(α) Να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

 3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων.

 4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322.

   Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα - Έκτακτα μέτρα για 10 μέρες
Επομενο αρθρο
Ο Κινηματογράφος στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.