HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜέσα στον Απρίλιο η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας

Μέσα στον Απρίλιο η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας

Σε βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ (στο τέλος του άρθρου) ανακοινώθηκε πως μέχρι το τέλος του Απριλίου θα γίνει η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Αναφέρεται στο βίντεο: «Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγες εβδομάδες οι πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κτίριο, το οποίο θα αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο»

Μαζί με την πρασινάδα που φυτεύτηκε πρόσφατα κατά μήκος της Φιλοσόφων, τον υπό κατασκευή κόμβο στο ίδιο σημείο και το νέο Νοσοκομείο «ρίχνεται» στις εκλογές βορά στον παλαιοκομματισμό, που θέλει, παραμονές εκλογών να κόβονται κορδέλες και να βγαίνουν μπουλντόζες στους δρόμους. Είναι κι αυτό μια από τις πολλές εκδοχές του καινούργιου που κατακτήσαμε, αφού στείλαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το… παλιό!

Το 2013 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Νοσοκομείου και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του ήταν για το 2016. Τελικά η παράδοση του θα γίνει με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση. 7 παρατάσεις δόθηκαν στο έργο και όλες χωρίς υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας: «KTIΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι καθυστερήσεις καθώς και οι δικαιολογίες που δόθηκαν για αυτές, είναι ο καθρέφτης του βαθέως ελληνικού Δημοσίου που επανήλθε στις δόξες του τα τελευταία χρόνια. Λειτουργεί μια χαρά για να καλύπτει την άγνοια, την αδιαφορία, την ανικανότητα των διοικούντων.

Δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο βίντεο, για τους λόγους της καθυστέρησης: δεν είχε προβλεφτεί η προμήθεια αξονικού τομογράφου, καθώς και τα έργα που αφορούσαν την πρόσβαση στο Νοσοκομείο (δρόμος) και τη σύνδεσή του με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Έργα και τα δυο αρμοδιότητας του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτά τα έργα πήραν 4 χρόνια να ολοκληρωθούν! (η πρώτη μελέτη ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο τον Ιούνιο του 2015)!

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι χαρακτηριστική των όσων μεσολάβησαν μέχρι σήμερα. Ενώ οι παρατάσεις δίνονταν… βροχή, οι δηλώσεις αποπροσανατόλιζαν, οι φωτογραφίες με την εικόνα του νέου Νοσοκομείου που διοχετεύονταν παρηγορούσαν, γιατί (το καλό πράγμα αργεί να γίνει!) και η παραπληροφόρηση, καλά κρατούσε.

Ο κ. Πολάκης μετά την επίσκεψή του στη Λευκάδα (9/2016) δήλωνε πως το Νοσοκομείο θα παραδοθεί τον Μάιο [2017].

Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Στις 26 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και λοιποί, επισκέφτηκαν το νέο Νοσοκομείο και πήραν τις σχετικές φωτογραφίες για κάθε χρήση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος διαβεβαίωνε: «Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες κατασκευής υποδομών του νέου Νοσοκομείου… Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε και με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, η εγκατάσταση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου στα νέα κτήρια προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018!

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: Απαξιώνονται τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία λόγω μηδενικής χρηματοδότησης
Επομενο αρθρο
Πρωτοποριακό και συνάμα συλλεκτικό το μετάλλιο του Πράσινου Ημιμαραθωνίου

3 Σχόλια

  1. Γεωργία Σκληρού
    5 Απριλίου 2019 at 18:43 — Απάντηση

    Όπως ενημερώθηκα πρόσφατα και μόλις λίγες μέρες μετά το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ η παθολογική κλινική είναι σχεδόν κλειστή και ήδη τα περιστατικά ξαναπαίρνουν το δρόμο της “μετανάστευσης”, διότι λειτουργεί με έναν και μοναδικό παθολόγο, όπου φυσικά και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει ούτε τα περιστατικά αλλά ούτε και τις εφημερίες, όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν κάνει. Νομίζω ότι η στοιχειώδη νοημοσύνη όλων μας εμπαίζεται μέσα από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που μας ανακοινώνει ότι οι κλινικές λειτουργούν ¨”κανονικά” , καθόσον η πιο σημαντική κλινική που δέχεται το 90% των ασθενών αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν κλειστή. Ευτυχώς όμως που πραγματοποιούνται γεννήσεις μπας και καλυφθούν τα κενά απ’ την αύξηση του ποσοστού της θνησιμότητας που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ………………
    Προτείνω λοιπόν να επαναληφθεί το ρεπορτάζ ίσως και από κάποιο άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης μπας και μάθουμε επιτέλους ολόκληρη την αλήθεια και όχι μέρος αυτής.
    Επίσης όποιος άλλος γνωρίζει κάτι αντίστοιχο ας το ανακοινώσει, δημιουργώντας έτσι έναν κύκλο διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών στον τομέα που μας αφορά περισσότερο από όλα την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

  2. Μάχη
    4 Απριλίου 2019 at 01:04 — Απάντηση

    Ο πατέρας μου ήταν για πολλά χρόνια άρρωστος και συνεχώς χειροτέρευε. Ήταν αναμενόμενο ότι θα “έφευγε”. Αλλά όχι με τον τρόπο που “έφυγε”. Έλειπε σε συνέδριο ο κ. Καραγιαννης(στον όποιο προσωπικά έχω τεράστια υποχρέωση διότι πάνω από γιατρός είναι άνθρωπος) κ στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κλισμα. Δεν μας άφηναν να αγοράσουμε, όπως τόσα άλλα πράγματα, επειδή κι οι ίδιοι οι νοσοκόμοι το θεωρούσαν απαράδεκτο. Κ έψαχναν να βρουν. Το δικό μας δεν το ήθελαν, ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, ο γιατρός του έλειπε κ ο αντικαταστάτης του που δεν είχε προφανώς ανθρώπινες ευαισθησίες τον άφησε κι έσκασε. Αυτός ο άρρωστος γέρος όμως ήταν ο πατέρας μου. Αυτή τη δημόσια υγεία έχουμε. Κ προς Θεού μην παρεξηγηθώ. Ουδέ ένα παράπονο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Ίσα ίσα που αισθάνομαι κι εγώ κι η οικογένεια μου βαθύτατη υποχρέωση για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους. Όμως χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα,χωρίς υγειονομικό υλικό, χωρίς καθαριστικά(ένεκα της κρίσης βεβαίως βεβαίως) πως θα λειτουργήσει το νεο Νοσοκομείο; με ευχολόγια και προεκλογικές φανφάρες ;

  3. Γεωργια Σκληρου
    3 Απριλίου 2019 at 22:42 — Απάντηση

    Ερωτω:
    123 κλινες;;; 2κλινα;;;;4κλινα;;;;; με ποιο προσωπικο;;;; Το ιδιο;;;; δηλ. 2 νοσοκομες για 40 ασθενεις που εχει τωρα…. ;;; οπου υποχρεωνομαστε ολοι να πληρωνουμε 70-100€ την ημερα σε αποκλειστικες κλπ κλπ…. ;;;;
    Με ποσους γιατρους;;;; 1 για 40 ασθενεις που εχει τωρα;;;;
    Εχουμε διπλασιασμο Ιατρων;;;;; απο ποτε;;; (2 παθολογοι μονιμοι και 1 επικουρικος… και που τωρα τον Απριλιο ληγει η συμβαση του….και 1 γενικος γιατρος, που ηρθε απο το Κεντρο Υγειας Βασιλικης αποδυναμωνοντας το και αφηνοντας το στην…. “τυχη του”… ) για ποια εποχη μιλουν και ποιες ειδικοτητες;;;;
    Ποιες ειναι αληθεια οι “πολλες” κλινικες που προσφερουν “κανονικα” τις υγειονομικες υπηρεσιες τους;;;
    θελω πολυ να μαθω σε ποιες κλινικες γινεται “εισαγωγη” και με ποσους γιατρους και για ποσες βαρδιες… ;;;; διοτι προσωπικα βιωσα ενα φλεβαριατικο Σαββατο βραδυ…το….1 γιατρος για 45 ασθενεις με 2 εκτακτα περιστατικα στα εξωτερικα ιατρεια και τη μητερα μου να πεθαινει απο ελλειψη μασκας….. (Αραγε που να πρωτοπηγαινε ο φιλοτιμος γιατρος;; σε ποιον να βαλει προτεραιοτητα;;; ) Ερωτω να μαθω τι σημαινει “υγειονομικες υπηρεσιες” συμπεριλαμβανονται και τα αναλωσιμα;;;; δηλ. Φαρμακα, Ουροσυλλεκτες, ουροκαθετηρες, γαντια, γαζες, λεφκοπλαστ, θερμομετρα, απολυμαντικα, σεντονια, κουβερτες, μαξιλαρια, καρεκλες, παροχες οξυγονου, μασκες Μπαιπαπ, πανες, υποσεντονα, κλπ κλπ;;;;; γτ μεχρι τωρα υποχρεωνομαστε να κουβαλαμε “καραβανι” για τους ασθενεις μας… κατα την εισαγωγη… και νταλικα με τρειλερ κατα την εξοδο….
    40 γεννησεις;;;; αραγε υπηρχε η δυνατοτητα σε περιπτωση “μη ομαλης γεννας” να αντιμετωπιστει το περιστατικο για τη μητερα και το νεογεννητο;;;;;
    Αυτες οι εκατονταδες χιλιαδες τουριστων που αναφερει το ρεπορταζ….. και ολες οι γειτονικες πολεις μαζι με τη Λευκαδα πως θα εξυπηρετηθουν;;;;;;; οπως τωρα;;;;; Με ποιο τροπο θα καλυφθουν οι θεσεις των γιατρων, νοσηλευτικου προσωπικου και προσωπικου καθαριοτητας;;;;
    Να προετοιμαστω να πεθανω ξενοδοχειακα;;
    Θα παρακαλεσω τον οποιονδηποτε καθ”υλην “αρμοδιο” να μου απαντησει!!!!!
    ….. ΚΑΙ πιστεψτε με δεν ειναι μονο δικα μου τα ερωτηματα… ειναι σχεδον ολοκληρης της κοινωνιας της Λευκαδας που υποφερει χρονια τωρα….. και λεω “σχεδον” γτ οι “υπευθυνοι” πιθανον να εξυπηρετουνται διαφορετικα και να μη τους εχει αγγιξει το προβλημα!
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.