HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜέχρι τέλος του χρόνου οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο…

Μέχρι τέλος του χρόνου οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 14 Μαΐου 2020

Μέχρι τέλος του χρόνου οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο στις περιοχές που είναι υπό κτηματογράφηση
– Επικοινωνία Θανάση Καββαδά με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν χρόνο οι πολίτες για να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ν. Θανάσης Καββαδάς από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ.Δημήτρη Σταθάκη.

Κατά την επικοινωνία τους, συζητήθηκε η πορεία της κτηματογράφησης στην Λευκάδα, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο προχωράει πολύ ικανοποιητικά, με το ποσοστό συλλογής δικαιωμάτων να πλησιάζει το 100%, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Ήδη στις 26 Απριλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συλλογής δηλώσεων δικαιωμάτων. Με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί θα γίνει η προανάρτηση περίπου από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουλίου 2020.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αρχικές δηλώσεις ή διορθώσεις στα στοιχεία που έχουν δηλώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Στόχος του Κτηματολογίου είναι κατά την οριστική ανάρτηση, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες διορθώσεις και ενστάσεις.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως εξής:

Ιούνιος 2020

Ιούλιος 2020

Έναρξη Προανάρτησης

Λήξη Προανάρτησης

Δεκέμβριος 2020

Ιανουάριος 2021

Μάρτιος 2021

Μάιος 2021

Ανάρτησης, πάγωμα βάσης δηλώσεων

Έναρξη Ανάρτησης και ενστάσεων

Λήξη Ανάρτησης και Ενστάσεων (κατοίκοι εσωτερικού)

Λήξη Ανάρτησης και Ενστάσεων (κατοικοι εξωτερικού, Δημόσιο)

Οκτώβριος 2021Λήξη Σύμβασης

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, με ενημέρωσε ότι η διαδικασία των πρώτων δηλώσεων στην Λευκάδα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά 100%. Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου – ακόμα όμως και όσοι καθυστέρησαν, έχουν ακόμα στη διάθεσή τους μέχρι το τέλος του χρόνου να δηλώσουν τις περιουσίες τους.

Θέλω ωστόσο να απευθύνω έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν εκκρεμότητες να σπεύσουν να τις διευθετήσουν άμεσα. Υπάρχει άφθονος χρόνος και για νέες δηλώσεις και για διορθώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, επισημαίνω όμως ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση, καθώς η χώρα μας πρέπει να τηρήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα, αλλά και να αποκτήσει επιτέλους μία αξιόπιστη και επίκαιρη απεικόνιση της ακίνητης περιουσίας.»

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας την Δευτέρα 18 Μαΐου - Τα θέματα
Επομενο αρθρο
Μια στάση στη Εξάνθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.