HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜακελειό με 12 νεκρούς στο Βερολίνο

Μακελειό με 12 νεκρούς στο Βερολίνο

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη, παραμονές Χριστουγέννων. 12 νεκροί και 48 τραυματίες (εκ των οποίων οι 7 σοβαρά) είναι ο τραγικός απολογισμός του τρομοκρατικού χτυπήματος με το φορτηγό που έπεσε σε πλήθος στην καρδιά του Βερολίνου. Νωρίτερα, νεαρός φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ» είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Αγκυρα, ενώ στη Ζυρίχη έπεσαν πυροβολισμοί στο ισλαμικό κέντρο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Επίθεση αλά Νίκαια στο Βερολίνο

Σε μια επίθεση αντιγραφή εκείνης της Νίκαιας το καλοκαίρι όταν φορτηγό έπεσε σε πλήθος παρασέρνοντας στο θάνατο 86 άτομα, χθες, φορτηγό έπεσε πάνω σε κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνο σκορπώντας το θάνατο. Η επίθεση, την ευθύνη της οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post, η New York Post και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, άφησε πίσω της 12 νεκρούς και 48 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίς σήμερα το πρωί, μάλιστα ήρθε και η επιβεβαίωση από τη γερμανική αστυνομία ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς τουίταρε ότι το φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος από πρόθεση.

Με βάση τα όσα είναι γνωστά ως τώρα, το φορτηγό που φέρει πολωνικές πινακίδες είχε ξεκινήσει τη διαδρομή του από την Πολωνία νωρίτερα χθες. Οδηγός του ο εξάδελφος του ιδιοκτήτη του. Το μεσημέρι, ωστόσο, δηλώθηκε από τον ίδιο ότι η τύχη του φορτηγού του και του εξαδέλφου του αγνοούνται. Το βράδυ το εν λόγω φορτηγό σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο του Βερολίνου.

Ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε κατά την επίθεση, ενώ ο οδηγός του συνελήφθη. Κατά πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, ο νεκρός συνοδηγός είναι ο Πολωνός εξάδελφος του ιδιοκτήτη της μεταφορικής στην οποία άνηκε το φορτηγό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο συλληφθείς είναι Αφγανός ή Πακιστανός και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας. Η Die Welt, αναφέρει ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας από το Πακιστάν και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, όχι όμως για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία.

2

3

4

5

Προηγουμενο αρθρο
Κάλαντα και... ο Χιονάνθρωπος στη σκηνή της «Παραμυθίας»!
Επομενο αρθρο
Έρχεται η δημοπράτηση της διπλής οδικής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.