HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜεγάλη επιτυχία για την ΠΙΝ στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μεγάλη επιτυχία για την ΠΙΝ στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 2-2-2015
Τηλ.: 26610-39606
Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Ιόνια Νησιά παράγουν- Μεγάλη επιτυχία για την ΠΙΝ στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ήταν και τιμώμενη περιφέρεια, στη 2η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30/1 έως 2/2.

Στην έκθεση συμμετείχαν 30 εκθέτες από τα νησιά του Ιονίου ενώ τα εγκαίνια έκανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Ο κος Γαλιατσάτος στην εναρκτήρια ομιλία του υπογράμμισε ότι “είναι ίσως μια χρονική στιγμή που δεν θα βρούμε κανέναν σε αυτό τον τόπο που δεν πιστεύει ότι χρειάζεται μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση η οικονομία της χώρας μας και την ίδια στιγμή να μην σκέφτεται ότι η παραγωγική αυτή ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη μεγάλη συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα, των προϊόντων της ελληνικής γης. Τι χρειάζονται οι παραγωγοί μας; Χρειάζονται τη δική μας στήριξη . Τη στήριξη της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης , την πληροφόρηση, την οικονομική βοήθεια, την προώθηση των προϊόντων. Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια».

Συναντήσεις και συσκέψεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο των επαφών που είχε κατά τη διάρκεια της έκθεσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου X. Δήμα, με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων της ΠΙΝ με τη Ρωσία ενώ επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους Επτανήσιους παραγωγούς οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία της περιφέρειας για την συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση.
Παράλληλα επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ι.Ν. και αντιπροσωπεία Ρώσων επιχειρηματιών με σκοπό την γνωριμία με τους παραγωγούς. Ακολούθησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Γ. Φοντάνα και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο εξαγωγής τοπικών προϊόντων στη Ρωσία.

Επίσης η Ρωσική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ στο περίπτερο « Μαγειρεύουμε Ελλάδα» στο οποίο συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με το γνωστό βραβευμένο chef Λευτέρη Λαζάρου με τον οποίο συζήτησε για την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσα από τη γαστρονομία της ΠΙΝ.

Βράβευση για το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο

Σημαντική ήταν η βράβευση της Κερκυραϊκής εταιρείας Olive Fabrica των Σπ και Γ. Δαφνή που το λάδι τους με την ονομασία The Governor πήρε το πρώτο βραβείο παραδοσιακού τρόπου παρασκευής.

Προγραμματισμός δράσης και συμμετοχή και σε άλλες εκθέσεις

Οι εκθέτες-παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν εμπορικούς εκπροσώπους, εισαγωγείς-εξαγωγείς και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους ενώ το περίπτερο της περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επιχειρηματίες . Επίσης το απόγευμα της Κυριακής οι εκθέτες των Επτανησίων συμμετείχαν σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Φοντάνα με θέμα τον απολογισμό της συμμετοχής στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Μάλιστα όπως τονίστηκε, η ΠΙΝ αναμένεται να συμμετέχει και στις επόμενες μεγάλες εκθέσεις τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν τις απόψεις τους και τις παρατηρήσεις τους, σχετικά με τη συμμετοχή τους, σε ειδικό ερωτηματολόγιο της Περιφέρειας που θα έχει στόχο την καλύτερη διοργάνωση των επόμενων εκθέσεων.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το περίπτερο της ΠΙΝ

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου Σ. Κοντονής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Στ. Σαμοίλης, ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, ο εμπορικός ακόλουθος του Χονγκ Κονγκ, αντιπροσωπεία της πολωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία έδειξε και μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Επτανήσου, η πρώην υφυπουργός πολιτισμού Α. Γκερέκου, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής αρμόδια για την κοινωνική πολιτική Κατερίνα Θανοπούλου και πλήθος κόσμου.

Εκτός από τον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο στην έκθεση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφεριεάρχης πρωτογενούς τομέα Γ. Φοντάνας, τουριστικής πολιτικής Σπ. Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Χαλικιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Π. Δρακουλόγκονας, ο εκτελεστικός γραμ. της ΠΙΝ Π. Ζησιμάτος, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προηγουμενο αρθρο
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγο την πόλη της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θέσεις Εργασίας και Εκπαιδευτικά Προγράμματα από την Equal Society Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.