HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜεγανήσι: Το μικρό «μεγάλο» νησί του Ιονίου

Μεγανήσι: Το μικρό «μεγάλο» νησί του Ιονίου

Μόλις 4 ναυτικά μίλια από τη Λευκάδα εντοπίζεται το Μεγανήσι, ένα μικρό νησί 20 τ.χ. (οξύμωρο αν σκεφτείτε τις εντυπώσεις που δημιουργεί η ονομασία του), το μεγαλύτερο ωστόσο του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων (ανάμεσά τους και ο θρυλικός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση) ακριβώς απέναντι από το Νυδρί.

Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα, διαυγή νερά, καταπράσινα φιόρδ και θαλάσσιες σπηλιές και μικροί γραφικοί οικισμοί θα σας κλέψουν την καρδιά.

Το Σπαρτοχώρι στην κορυφή του Μεγανησίου, με στενά σοκάκια και θέα στο φυσικό κόλπο Σπήλια, το Κατωμέρι την πρωτεύουσα του νησιού που δεν είναι άλλη από ένα γραφικό χωριό και το Βαθύ, το λιμανάκι με τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά.

Απολαύστε τις βουτιές σας σε κάποια από τις παραλίες του νησιού όπως οι Άι Γιάννης, Φανάρι, Αθερινός, Λιμονάρι, Σπηλιά και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα από τα πιο γνωστά σημεία του: τη θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή.

Οφείλει την ονομασία της στο υποβρύχιο Παπανικολής, που χρησιμοποιούσε το Σπήλαιο ως ορμητήριό του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου– με τον υπέροχο φυσικό διάκοσμο με εντυπωσιακούς σταλακτίτες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εκεί που πονά η ζωή
Επομενο αρθρο
LEFKADA!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.