HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜειώθηκαν κατά 50% οι θανάσιμοι τραυματισμοί, 83.33% οι σοβαροί και 41,18% οι ελαφροί

Μειώθηκαν κατά 50% οι θανάσιμοι τραυματισμοί, 83.33% οι σοβαροί και 41,18% οι ελαφροί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά για το Α΄ τετράμηνο του 2014

Μειώθηκαν κατά 50% οι θανάσιμοι τραυματισμοί, 83.33% οι σοβαροί και 41,18% οι ελαφροί

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1903 επικίνδυνες παραβάσεις μέσα σε ένα τετράμηνο

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τα τροχαία ατυχήματα και τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν το πρώτο τετράμηνο του έτους 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η δημοσιοποίηση τον στοιχείων αποσκοπεί στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Α. Τροχαία Ατυχήματα

Συνολικά , τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα το πρώτο τετράμηνο του έτους 2014 παρουσίασαν μεγάλη μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς σημειώθηκαν είκοσι τροχαία ατυχήματα έναντι τριάντα οκτώ το 2013, τα οποία στατιστικά σημείωσαν μείωση της τάξης του 50% τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, 75% τα σοβαρά και 42,86% τα ελαφρά.

Αντίστοιχη είναι και η διαφοροποίηση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, καθώς όπως αποτυπώνεται και στο γράφημα που ακολουθεί, οι τραυματισμοί αποτυπώνονται ως:

Τρεις θανάσιμοι τραυματισμοί λιγότεροι (3 έναντι 6 το 2013)
Πέντε σοβαροί τραυματισμοί λιγότεροι (1 έναντι 6 το 2013)
και δεκατέσσερις λιγότεροι ελαφρά τραυματισμένοι (20 έναντι 34)
Η ποσοστιαία μεταβολή των τραυματισμών αποτυπώνεται ως 50% λιγότεροι θάνατοι, 83,33% λιγότεροι σοβαροί τραυματισμοί και 41,18 ελαφροί.

Β. Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο των νησιών του Ιονίου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 1903 επικίνδυνες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, μέθη, προστατευτικό κράνος και ζώνη, αντικανονικό προσπέρασμα και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση) κατά την διάρκεια 80.000 περίπου ελέγχων.

Προηγουμενο αρθρο
Δηλώσεις Βουλευτή Λευκάδας σχετικά με δημοσίευμα
Επομενο αρθρο
Έτοιμα όλα για τον 4ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.