HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜερικές σκέψεις για τις Δημοτικές εκλογές και τις μέρες που ακολούθησαν – του Τάσου Ροντογιάννη

Μερικές σκέψεις για τις Δημοτικές εκλογές και τις μέρες που ακολούθησαν – του Τάσου Ροντογιάννη

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και ενώ «κάθεται η σκόνη» θέλω να δώσω και γω μια δική μου εκδοχή. Συμμετείχα σ` αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μαργέλη στους Τσουκαλάδες και εκλέχτηκα.

Για να μιλήσω ειλικρινά “έφαγα” μεγάλη πίκρα , όχι μόνο γιατί ο Μαργέλης είναι φίλος μου και πιστεύω ότι αδικήθηκε πολύ από το αποτέλεσμα, αν λάβει κανείς υπόψη την προσφορά του, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύω ότι χάθηκε μια ευκαιρία για τη Λευκάδα. Αυτά τα λόγια όμως είναι αναμενόμενα από κάποιον που είναι κοντά του και κατά καιρούς μοιράζεται μαζί του κάποιες σκέψεις και ίσως και βαρετά γιατί είναι χιλιοειπωμένα.

Θέλω περισσότερο να σταθώ σε κάποιες σκέψεις για την πολιτική και τους ανθρώπους και το πως αυτοί μεταλλάσσονται ανάλογα με την ωφέλεια που προσδοκούν και πως βεβαίως ανάλογα διαμορφώνεται και ο πολιτικός τους λόγος. Αυτό γιατί από το βράδυ των εκλογών και μετά ακούω και διαβάζω, από τους νικητές ή τους πανηγυρίζοντες νεόκοπους συνοδοιπόρους τους πράγματα που αφενός κάποιος πιο ψύχραιμος ή γνώστης του πρόσφατου παρελθόντος στο δημοτικό συμβούλιο θα τα χαρακτήριζε γελοία ή γραφικά αφετέρου όμως, όπως αποδείχθηκε, βρίσκουν πολυπληθές ακροατήριο.

Ας αρχίσω λοιπόν από το νικητή των εκλογών κ. Δρακονταειδή. Σε πρόσφατη, μετά την εκλογή του, συνέντευξή του στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ αναφέρόμενος στον τωρινό δήμαρχο κ. Αραβανή λέει επί λέξει: “…Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος με αυτή του την στάση αλλά και τις δηλώσεις που έκανε έδειξε ότι τελικά αισθανόταν και ήταν δήμαρχος όλων.Η δήλωσή του προσωπικά με εκφράζει απολύτως δηλαδή ότι πέρα από τα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της νίκης πρόκειται και για μια νίκη ηθική.”

Αυτά λέει ο κ. Δρακονταειδής λίγες μέρες μετά τη νίκη του. Και βεβαίως είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέσα από τις ανακοινώσεις της δημοτικής κίνησης ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” στόλιζε τον κ. Αραβανή με τους εξής χαρακτηρισμούς (αναφέρω ενδεικτικά κάποιους από τις επίσημες ανακοινώσεις της παράταξής του):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-6-2011
“Η συμπεριφορά αυτή του κ. Δημάρχου δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά, αφού επανειλημμένα έχει προσβάλει με απαράδεκτο τρόπο, σε προσωπικό επίπεδο κι άλλους συναδέλφους της αντιπολίτευσης. Είναι φανερό, ότι εμπνέεται και έχει «ως πνευματικό του πατέρα» τον κ. Πάγκαλο, αλλά ταυτόχρονα, έχει και σαφείς επιρροές από τα έργα και τις ημέρες του Ναπολέοντα Βοναπάρτη…”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-9-2011
“…Ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος λειτουργεί ως «πλασιέ» της κυβερνητικής πολιτικής στο νομό, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν τόσο εύκολα…”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7-10-2011
“…Ο Δήμαρχος, με ωμό τρόπο, ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν τον ενδιαφέρει και άρα δεν αποτελεί πρόβλημα.Όπως γίνεται αντιληπτό, οι άνθρωποι είναι «επικίνδυνοι» για τον τόπο. Έχουν αναλάβει εργολαβικά «την εκτέλεση τοπικού πολιτικού συμβολαίου», στα πλαίσια του γενικότερου «συμβολαίου θανάτου» που εκτελεί ο Γ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της τρόικα στη χώρα μας…”

Υπάρχουν κι άλλες , πολλές τέτοιες ανακοινώσεις στο διαδίκτυο με τις οποίες ο κ. Δρακονταειδής στολίζει τον κ. Αραβανή. Μπορεί εύκολα να τις βρεί κάποιος. Δεν πιστεύω τώρα, με τις καινούργιες αγαπούλες, να τις “κατεβάσουν”…Άλλωστε είναι αμέμπτου πολιτικής ηθικής…

Και θα μου πει κάποιος, πιο σώφρων ίσως, τι τα θές αυτά, γιατί “ενοχλείς” κάποιους που μπορεί να είναι και εμπαθείς; Τα λέω γιατί δε μπορώ να σιωπώ. Γιατί αισθάνομαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος από τις βλακείες που λένε και γράφουν. Γιατί μιλάνε για νίκη της ηθικής λές και εγώ και δεκάδες άλλοι νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Μαργέλη είμαστε ανήθικοι και σάπιοι, όπως λέει ο κ. Δρακονταειδής. Το πρωτοείπε βεβαίως στη δήλωσή του ο κ. Αραβανής. Αυτό που βέβαια ξέχασε να πει, είναι ότι στις προηγούμενές του νίκες στηρίχθηκε από εμάς, τους “ανήθικους και τους σάπιους”… Γιατί αν ο γιός μου ή η κόρη μου ήταν μεγαλύτερα και με ρωτούσαν γιατί μας λένε ανήθικους και σάπιους θα `πρεπε να απαντήσω. Απαντώ λοιπόν. Κι ας αναρωτηθούν όλοι ποιοι είναι οι ανήθικοι και σάπιοι. Ποιοι είναι οι χαμαιλέοντες της πολιτικής. Ποιοι αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αρνιά και χαίρονται γι` αυτό… Εκτός βέβαια κι αν έπρεπε και μεις να κολυμπήσουμε στην `Κολυμβήθρα του Σιλωάμ” που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να πάρουμε άφεση αμαρτιών και να αποκατασταθεί η υπόληψή μας.

Δεν ξέρω πόση σημασία έχουν όλα αυτά…Μάλλον θα ξεχαστούν γρήγορα. Στη μέθη της νίκης τους οι θριαμβευτές δε θα βρούν χρόνο να ασχοληθούν. Ελπίζω όμως να αντιληφθούν το ρόλο τους και να σταματήσουν να βρίζουν. Ελπίζω επίσης κάποιοι άλλοι που θα τα διαβάσουν να προβληματιστούν λιγάκι και ίσως τα θυμηθούν κάποια στιγμή…Άλλωστε στη χώρα μας οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι συχνές και, ενίοτε, κρύβουν εκπλήξεις.

ΤΑΣΟΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Καθηγητής 1ου Λυκείου Λευκάδας

Εκλεγμένος τοπικός Σύμβουλος Τσουκαλάδων

Προηγουμενο αρθρο
Ο χώρος που στεγάζεται ο Βιολογικός καθαρισμός της Λευκάδας αποτελεί συνέχεια του σκουπιδότοπου;
Επομενο αρθρο
Κλείνοντας η αυλαία του 4ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.