HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜετακινήσεις γιατρών με κριτήριο το… ρουσφέτι!

Μετακινήσεις γιατρών με κριτήριο το… ρουσφέτι!

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου προκαλούν οι συνεχείς μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα Γιάννινα κυρίως, προς την Λευκάδα.

Αποκορύφωμα αποτελεί η τρίμηνη απόσπαση παθολόγου, θέμα που ανέδειξε προ ημερών το Epiruspost.gr καθώς γίνεται μέσα από μία περίεργη διαδικασία και με σκοπό να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που εγείρουν πολιτικοί παράγοντες της Λευκάδας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου αποκαλύπτει με την ανακοίνωσή της ότι την ώρα που αποφασίζεται η συγκεκριμένη μετακίνηση από τα Γιάννινα, ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου Λευκάδας απουσιάζει από τη θέση και μάλιστα από την ημερομηνία διορισμού του.

Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού του στο Νοσοκομείο Αχαίας. Η απόφαση μάλιστα για συνέχιση της παραμονής εκδόθηκε δύο ώρες μετά το αίτημα που είχε υποβάλλει το Νοσοκομείο για να επιστρέψει στη θέση του.

Αυτό αποδεικνύει ότι κάποιοι στην ΥΠΕ και πιο συγκεκριμένα η διοίκησή της, μοναδικό σκοπό έχει να ανταποκριθεί στα ρουσφέτια που αιτούνται διάφοροι κι όχι να επιλύσει τα προβλήματα των νοσοκομείων.

«Οι αποφάσεις μετακίνησης γιατρών από «γειτονικά» νοσοκομεία, υπ’ αυτές τις συνθήκες, δεν αφορούν τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Λευκάδας, αλλά την κάλυψη πιθανών αναγκών του νοσοκομείου Αιγίου με τη διαδικασία του ντόμινο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου και συμπληρώνει ότι οι μετακινήσεις παθολόγων αποδυναμώνουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΗ και οι γιατροί της παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΙ θεωρούμε πως στοιχειώδης τήρηση του αισθήματος δικαίου και της αξιοπρέπειας των γιατρών, οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνονται για τον μήνα Απρίλιο στην Παθολογική κλινική επιβάλλουν την επαναφορά από το νοσοκομείο Αιγίου του διορισμένου στο νοσοκομείο Λευκάδας παθολόγου, το ΦΕΚ διορισμού του οποίου εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε δημοσιευτεί έως την 30η Μαρτίου.

Τονίζουμε ότι οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την άμεση και επείγουσα στελέχωση της Παθολογικής κλινικής με δύο τουλάχιστον μόνιμους γιατρούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.epiruspost.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Ειδικό σώμα για τον εντοπισμό παράνομων τουριστικών καταλυμάτων
Επομενο αρθρο
Ξεγελάστηκες Ποσειδώνα!

2 Σχόλια

  1. Ιατρος
    3 Απριλίου 2015 at 23:18 — Απάντηση

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στοχοποίησης συγκεκριμένης κατηγορίας ιατρών (ειδικεύομενοι ) θα παρακαλούσα να διορθώσεται το εκ παραδρομής πιστεύω λαθος σας οτι ο συγκεκριμένος ιατρός ειναι ειδικευόμενος καθώς εξ οσων πολύ καλά γνωρίζω ειναι ειδικευμένος επιμελητής παθολόγος. Ευχαριστω

  2. Αιρετικός χωριάτης
    3 Απριλίου 2015 at 14:41 — Απάντηση

    Για την φημολογία που λέει ότι ο γιατρός που ήταν να μετακινηθεί από τα Γιάννενα προς την Λευκάδα πήρε αναρρωτική άδεια προκειμένου να μην μετακινηθεί έχει κάτι να μας πει η Ένωση Ιατρών; Ποιο μέλος της υπέγραψε την άδεια και ποιες ενέργειες θα κάνει η Ένωση για να δει αν πράγματι είναι άρρωστος ο γιατρός; Μήπως κάποιος υπεύθυνος ( π.χ. ο Ιατρικός σύλλογος Λευκάδας) θα πρέπει να στείλει στον Εισαγγελέα τα παραπάνω αλλά και τις συνεχείς αποσπάσεις του γιατρού που ήταν στη Λευκάδα αλλά ήταν στο Αίγιο; Καλό είναι να ευλογούμε τα γένια μας αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και όρια και κάποιου στιγμή θα πρέπει να αναληφθούν ευθύνες.. Ο κ. Βλάχος στο Δ. Σ. έθεσε το θέμα σε σωστή βάση. Ιδού πεδίον δόξης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.