HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜετωπική Δράση Λευκάδας: όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ

Μετωπική Δράση Λευκάδας: όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

OXI ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΟΛ
πάγωμα και διαγραφή των χρεών των συνεταιρισμών και του ΤΑΟΛ

Αγρότες – Αγρότισσες, Λευκαδίτες – Λευκαδίτισσες
Εδώ και αρκετά χρόνια η πολιτική που ακολουθούν οι ελληνικές Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αλλά και η σημερινή κυβέρνηση στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφασίζουν από κοινού με της πολυεθνικές του Αγροτοδιατροφικού τομέα, οδήγησαν τον Αγροτικό κόσμο ειδικά τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Στο νησί μας τα προηγούμενα χρόνια επιδοτούνταν το ξαμπέλωμα. Καμιά μέριμνα από το κράτος να στηρίξει τον Αγροτικό Τομέα.

Οι περισσότερες διοικήσεις του ΤΑΟΛ όπως και η σημερινή δεν αντιπάλεψαν αυτή την πολιτική. Η κυρίαρχη αντίληψη που υιοθετούσαν ήταν ο Συνεταιρισμός να λειτουργεί με ιδιωτικονομικά κριτήρια με τη λογική της < <ελεύθερης>> αγοράς, αντί να αντιτάξουν ένα σχέδιο διεκδικητικό απέναντι στο Κράτος για ενίσχυση του Συνεταιρισμού και αξιοποίηση των Υποδομών προς όφελος των αγροτών του νησιού.

Από προηγούμενες διοικήσεις άρχισε το ξεπούλημα της περιουσίας και των Υποδομών του ΤΑΟΛ που με αίμα και ιδρώτα δεκάδες χρόνια δημιούργησαν οι αγρότες. Εδώ και καιρό προσπαθούν να ξεπουλήσουν ότι απόμεινε (οινοποιείο στο Καστρο, οικόπεδο στην Βασιλική δίπλα στη θάλασσα, κτίρια στην παραλία , ΙΟΝΙΟ ΣΤΑΡ κλπ)

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται με ιδιαίτερη επιμονή η σημερινή Διοίκηση αλλά και οι προαλειφόμενοι νέοι διεκδικητές που μέχρι πρότινος κατάγγελναν την διοίκηση γι αυτές τις μεθοδεύσεις και που είναι σε αναμονή να διοικήσουν το ΤΑΟΛ. Οι τελευταίοι ντύνουν βέβαια την πρότασή τους για ξεπούλημα με ένα τίμημα για να αποπληρώσουν την τράπεζα συν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για < <νέο ξεκίνημα>>.

Ας αναρωτηθούν οι αγρότες το ίδιο δεν θέτανε και οι προηγούμενοι μνηστήρες που μετά Διοίκησαν το ΤΑΟΛ με τα γνωστά αποτελέσματα;

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες και αγρότισσες του Νησιού πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλους αυτούς τους μνηστήρες και να πάρουν την τύχη των συμφερόντων στα δικά τους χέρια.
Να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

Το πάγωμα και τη διαγραφή των χρεών των συνεταιρισμών και του ΤΑΟΛ ,σαν μια προσπάθεια να ανασάνει το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα
Κανένα περιουσιακό στοιχείο να μην ξεπουληθεί
Να διεκδικήσουν από το κράτος στήριξη για αξιοποίηση της περιουσίας και των Υποδομών του ΤΑΟΛ με βάση τις ανάγκες των Αγροτών.
Να προχωρήσουν σε συνέλευση σε κάθε χωριό.
Να Δημιουργήσουν Επιτροπή αγώνα στην κατεύθυνση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Στήριξη για την ανάπτυξη της παραγωγής και την προώθηση όλων των αγροτικών προϊόντων του Συνεταιρισμού.
Να μην επιτρέψουν στην Διοίκηση με την καταστροφική πολιτική της, να μετατρέψει το ΤΑΟΛ σε αντίπαλο των συμφερόντων των αγροτών
Η περιουσία του ΤΑΟΛ ανήκει σ’ όλους τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και αυτών που τώρα είναι εκτός ΤΑΟΛ όπως των Τσουκαλάδων – Νυδριού – Μαραντοχώρι – Καλαμίτσι.

Η πικρή εμπειρία του ελληνικού λαού, λέει ότι κάθε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνοδεύτηκε πάντα από μεγάλα σκάνδαλα ( εξοπλιστικά, Ζήμενς, κρατικές παραγγελίες) . Οι εμπειρίες αυτές θα κάνουν τους Λευκαδίτες ιδιαίτερα ευαίσθητους και προσεκτικούς και θα αποδώσουν «τα του καίσαρος τω καίσαρι»

ΛΕΥΚΑΔΑ 9-2-2019

Προηγουμενο αρθρο
Σύγχρονη Λευκάδα: Κέρδισε τις εντυπώσεις η παρουσίαση της παράταξης του κ. Χαράλαμπου Καλού
Επομενο αρθρο
Οι Εκκλησίες της πόλης της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.