HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜε αφορμή την καθέλκυση ενός πανέμορφου τουριστικού σκάφους στο καρνάγιο του Βλυχού

Με αφορμή την καθέλκυση ενός πανέμορφου τουριστικού σκάφους στο καρνάγιο του Βλυχού

Του Πάνου Γαζή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Στις 29 Νοεμβρίου 2018 επισκεφθήκαμε μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής το Καρνάγιο στο Βλυχό. Εκεί μάς υποδέχτηκε ο Φίλιππος Κατωπόδης, ο οποίος μάς ξενάγησε στο χώρο του καρνάγιου και μας μίλησε για την παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη.

Σήμερα, ήταν μια μεγάλη ημέρα για το νησί της Λευκάδας.

Ο Φίλιππος μαζί με τον αδερφό του το Γιώργο και τους συνεργάτες τους έριξαν στη θάλασσα το πλοίο που κατασκεύασαν οι ίδιοι. Αυτό το πλοίο που το βλέπετε στο βίντεο κατά την ώρα της καθέλκυσης και στις φωτογραφίες, είχαμε την ευκαιρία μαθητές και δάσκαλοι να μάθουμε από το Φίλιππο αρκετά πράγματα για τη παραδοσιακή αυτή τέχνη που αντί το κράτος να βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους τους βάζει και από πάνω πολλά εμπόδια.


Εμείς οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής συγχαίρουμε τα αδέλφια Κατωπόδη (Φίλιππο και Γιώργο) και τους συνεργάτες τους που κατάφεραν να κατασκευάσουν από το μηδέν αυτό το όμορφο τουριστικό πλοίο που από σήμερα και στο εξής θα πλέει στα όμορφα νερά του Ιονίου Πελάγους και συγκεκριμένα θα κάνει δρομολόγια από την Πάργα στους Παξούς και την Κέρκυρα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πάλι και σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα ζωής που μας δώσατε την ημέρα της επίσκεψής μας, ότι δηλαδή χωρίς αγώνα, κόπο και σκληρή δουλειά δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα στη ζωής μας!

Για να πετύχουμε όμως το στόχο μας χρειάζεται και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με άλλους ανθρώπους. Κανένας δε θα μπορούσε να φτιάξει μόνος του αυτό το πλοίο που φτιάξατε πολλοί άνθρωποι μαζί.

Προηγουμενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 29/07/2019 έως 4/08/2019
Επομενο αρθρο
Δυό Γεννήσεις Μια Νύχτα Καλοκαιρινή!

2 Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΑΣ
    9 Αυγούστου 2019 at 01:41 — Απάντηση

    ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΖΟΡΡΟ

  2. Γεωργία Λεκατσα
    30 Ιουλίου 2019 at 15:01 — Απάντηση

    Συνχαρητηρια για το τόσο όμορφο σκάφος
    Καλοταξειδο
    Θα ήταν ωραία αν μπορούσατε να έκανε κρουαζιέρα
    Σε όλα τα νησιά του Ιονίου απο Κέρκυρα ως. Ζάκυνθο
    Τα καλοκαίρια
    Με λιγο καλή θέληση προσπάθεια και οργάνωση όλα γινωντε

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.