HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε βέτο απειλούν Ιταλία-Ισπανία αν δεν γίνει δεκτό το κορωνοομόλογο

Με βέτο απειλούν Ιταλία-Ισπανία αν δεν γίνει δεκτό το κορωνοομόλογο

Φανερά ενοχλημένος ο Τζουζέπε Κόντε με τη στάση της Γερμανίας

Ο Τζουζέπε Κόντε απορρίπτει το προσχέδιο συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και απειλεί με βέτο.
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Ιταλίας και Ισπανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι κραδασμοί στις οικονομίες των δύο κρατών-μελών λόγω κορωνοϊού. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασαν σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης και σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλία και Ισπανία απειλούν με βέτο αν δεν γίνει δεκτό το κορωνοόμολογο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και αναφέρει πηγή της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε απορρίπτει το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής. Και αυτό γιατί η Γερμανία επιμένει να μη δέχεται το κορωνοομόλογο -μέτρο το οποίο μπορεί σύμφωνα με τη Ρώμη και τη Μαδρίτη να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό τις δύο χώρες που δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού. «Μέσα σε 10 ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας» ξεκαθάρισε ο Κόντε.

Παρόμοια η στάση και της Ισπανίας που συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την έκδοση ευρωομολόγων -τα χρήματα από τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η Γερμανία, και αρκετά άλλα κράτη-μέλη, επιμένει ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Covid-19 από το κορωνοομόλογο.

Υπενθυμίζεται ότι Ιταλία και Ισπανία βρίσκονται στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως σε θανάτους ασθενών λόγω Covid-19. Συγκεκριμένα, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία είναι 8.215 και στην Ισπανία 4.145. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 80.589 και 56.197 αντίστοιχα.

Και τα δύο κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πάρει πρωτοφανή -σε καιρό ειρήνης- μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία όμως έχουν επηρεάσει σημαντικά την οικονομία τους.

Προηγουμενο αρθρο
Τσιόδρας: Δεν έχουμε εκθετική αύξηση αλλά δεν εφησυχάζουμε
Επομενο αρθρο
Ευρωπαϊκή Ένωση: Το τέλος ενός φιλόδοξου οράματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.