HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜε μεγάλη επιτυχία η φετινή Γιορτή Φακής Εγκλουβής

Με μεγάλη επιτυχία η φετινή Γιορτή Φακής Εγκλουβής

Της Καίτης Κακαβούλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η Γιορτή φακής στoν Άγιο Δοανάτο, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής. Το χωριό και οι φακοπαραγωγοί γιορτάζουν και προσφέρουν δωρεάν μαγειρεμένο τον πολύτιμο θησαυρό τους στους επισκέπτες του οροπεδίου.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή προσέλευση του κόσμου. Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκε ένα πιάτο φακή με ψωμί, σαρδέλες και ελιές. Υπήρχε ακόμα ορχήστρα με ζωντανή μουσική.

16

Κάθε τόπος είναι ταυτισμένος με ένα γεγονός ένα προϊόν μία ιστορία. Για δεκάδες χρόνια το χωριό της Εγκλουβής Λευκάδας είναι ταυτισμένο με την καλλιέργεια της φακής. Για το χωριό η φακή είναι η ψυχή, το μεράκι και ο τρόπος ζωής των κατοίκων. Έχει καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80 στις 6 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής του Αη Δονάτου, να διοργανώνεται και η γιορτή της φακής.

29

Η Εγκλουβή είναι ορεινό χωριό της Λευκάδας. Κύρια ασχολία των κατοίκων η καλλιέργεια της πασίγνωστης φακής Εγκλουβής που δίκαια θεωρείται η καλύτερη και η νοστιμότερη στην Ελλάδα. Οι εργατικότατοι κάτοικοί του χωριού από γενιά σε γενιά, ασχολούνται με την καλλιέργεια της μοναδικής για την γεύση και θρεπτική αξία, φακής.

Προηγουμενο αρθρο
Ο υπέροχος έρωτας του Σικελιανού με την Εύα Πάλμερ
Επομενο αρθρο
Ανέμελα καλοκαίρια - Του Δημήτρη X. Παξινού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.