HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε μια ροκ κηδεία και μια λαοθάλασσα, η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Τζόνι Χαλιντέι

Με μια ροκ κηδεία και μια λαοθάλασσα, η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Τζόνι Χαλιντέι

Παρά το δριμύ ψύχος, χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στο κέντρο του Παρισιού για το «ύστατο χαίρε» στον θρύλο της γαλλικής ροκ που δέσποζε για πάνω από 50 χρόνια

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν το Σάββατο στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού για να αποχαιρετήσουν το κακό -αλλά και τόσο αγαπητό σε όλους- παιδί του γαλλικού ροκ, τον Τζόνι Χαλιντέι.

Επιθυμία του ίδιου, μια ροκ κηδεία – και ο δήμος αλλά και η Πολιτεία έσπευσαν να την ικανοποιήσουν.

Η νεκρώσιμη πομπή, ακολουθούμενη από εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, άρχισε να κατεβαίνει τη Λεωφόρο των Ηλυσίων, περνώντας μπροστά από χιλιάδες θαυμαστές που είπαν το τελευταίο αντίο.

«Φρουρά» του Χαλιντέι οι μοτοσικλετιστές

Είναι μια πολύ σπάνια και εξίσου μεγάλη τιμή για τον τραγουδιστή και ηθοποιό καθώς ο μόνος «κοινός θνητός» στον οποίο η Γαλλία έχει προσφέρει τη λεωφόρο για τη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν ο Βίκτωρ Ουγκό που πέθανε το 1885.

Η ακολουθία ξεκίνησε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) από την Αψίδα του Θριάμβου.

Η Λεωφόρος των Ηλυσίων ήταν κομμένη στα δύο με κιγκλιδώματα, η κάθοδος για τη νεκρώσιμη ακολουθία στη μία πλευρά ενώ η άλλη πλευρά ήταν ανοιχτή για τους πολίτες.

Ηταν επιθυμία του Τζόνι να είναι «όσο το δυνατόν πιο κοντά στον λαό και τους θαυμαστές του», εξήγησε ο παραγωγός του Σεμπαστιάν Φαράν που συμμετείχε ενεργά στην όλη οργάνωση.

Στη συνέχεια, η πομπή κατευθύνθηκε κάτω από χειροκροτήματα και με τα τραγούδια του Τζόνι, στην εκκλησία της Μαντελέν για την νεκρώσιμο ακολουθία, παρουσία των μελών της οικογένειάς του, πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.

Το μήνυμα στον Πύργο του Αϊφελ την Παρασκευή ήταν εύγλωττο: «Ευχαριστούμε, Τζόνι»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επρόκειτο να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στον θρυλικό τραγουδιστή, από το κεφαλόσκαλο της εκκλησίας. Σε μήνυμά του την ημέρα του θανάτου του Χαλιντέι, είχε πει ότι όλοι οι Γάλλοι έχουν μέσα τους ένα κομμάτι του Τζόνι.

Παρόντες στην εκκλησία η πρώην σύζυγός του Σιλβί Βαρτάν, ο γιος του Ντέιβιντ Χαλιντέι και η κόρη του Λορά Σμετ.

Στη σκηνή που έχει στηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας, μουσικοί που συντρόφευαν τον Τζόνι στο καλλιτεχνικό ταξίδι του παίζουν γνωστά κομμάτια του, όπως το Toute la musique que j’aime.

Μετά την κηδεία, η σορός του Τζόνι Χαλιντέι θα μεταφερθεί με ιδιωτική πτήση για το νησί Σεν Μπαρτελεμί στις γαλλικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, όπου και θα ενταφιασθεί τη Δευτέρα, στο μικρό κοιμητήριο του νησιού.

Ήταν και αυτό μια επιθυμία του Τζόνι…

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη 61χρονος στη Λευκάδα να οδηγεί χωρίς άδεια οδήγησης
Επομενο αρθρο
Μια «παραμυθένια» και μια μίζερη πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.