HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜια καλή ψαριά στο λιμάνι της Λυγιάς

Μια καλή ψαριά στο λιμάνι της Λυγιάς

Η Λυγιά είναι το χωριό που η ιστορία του είναι στενά δεμένη με τη θάλασσα και τα ψάρια. Για χρόνια αποτελούσε το επίνειο της Κατούνας, είναι το δεύτερο λιμάνι στην Δυτική Ελλάδα σε παραγωγή ψαριών μετά την Πάτρα.

Την Κυριακή νωρίς το πρωί μια ευχάριστη και ασυνήθιστη -για μας τους περισσοτέρους- δραστηριότητα επικρατούσε στο λιμάνι.

Ο «Γεροχρήστος» το καΐκι που βλέπουμε συχνά δεμένο στο λιμάνι, είχε μόλις επιστρέψει και κουβαλούσε μια καλή ψαριά, σχεδόν 8 τόνους γαύρο και ένα τόνο σαρδέλες. Για τους υπευθύνους του καϊκιού ήταν μια καλή, αλλά συνηθισμένη ψαριά.

DSCN0060DSCN0062

Όση ώρα μείναμε εκεί, γινόταν διαλογή και συσκευασία των ψαριών μέσα σε πάγο. Τα αυτοκίνητα ψυγεία θα ξεκινούσαν άμεσα για να διαθέσουν τα ψάρια σε διάφορες αγορές της Ελλάδας. Θα φτάσουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Διέκρινα μια απόλυτα επαγγελματική δουλειά. Όλοι δούλευαν με συντομία και ακρίβεια, ο καθένας ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει.Η δουλειά τόσο του ψαρέματος όσο και του ξεφορτώματος των ψαριών γίνεται από αλλοδαπούς. Είναι όλοι Αιγύπτιοι όπως πληροφορήθηκα. Έδειχναν πρόθυμα και γελαστά «παιδιά». Είναι οι πλέον ειδικευμένοι στο ψάρεμα, λένε όσοι ξέρουν τη δουλειά.

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα μάγισσα, Λευκάδα των ποιητών...
Επομενο αρθρο
Ανοιξιάτικη Καλλιτεχνική Μουσική και Χορευτική Εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.