HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜια μαγευτική Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα

Μια μαγευτική Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα

Μια όμορφη Βαρκαρόλα, όαση στον πολύβουο και θορυβώδη Αύγουστο, μας χάρισε η Νέα Χορωδία και η Αγιομαυρίτικη Παρέα την Τρίτη  το βράδυ, στη Δυτική παραλία της πόλης.

Καντάδες και μελωδίες, γλυκές και νοσταλγικές, πλημμύρισαν στο κανάλι της πόλης της Λευκάδας και χρωμάτισαν όμορφα την Αυγουστιάτικη βραδιά, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και από τις δυο μεριές του καναλιού. Οι χορωδοί και οι κανταδόροι έπλεαν σε μια βάρκα  συνοδευόμενοι από πριάρια και σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα και οι θεατές απόλαυσαν  ένα εξίσου καλό ακρόαμα. Φέτος  τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί, μετέφεραν   τις μουσικές  σε όλο το μήκος του καναλιού.

Η Βαρκαρόλα πραγματοποιείται από την «Νέα Χορωδία Λευκάδας», για περισσότερο από μισό αιώνα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί μας.

 Συγχαίρουμε την Νέα Χορωδία και την Αγιομαυρίτικη παρέα για την διοργάνωση.  Μια εκδήλωση στα μέτρα της ανθρώπινης κλίμακας και του σεβασμού της παράδοσης.

Προηγουμενο αρθρο
Γιορτή Κρασιού στο Φρυά Σφακιωτών
Επομενο αρθρο
Βαθύ: Ο πιο δημοφιλής οικισμός στο Μεγανήσι-video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.