HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜια νέα χωματερή; στη «μικρή Πλατεία» της Καρυάς!

Μια νέα χωματερή; στη «μικρή Πλατεία» της Καρυάς!

Όταν περάσεις από το ίδιο σημείο μετά από 8 μήνες και αντικρίσεις πάλι σκουπίδια αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως δημιουργείται μια χωματερή και μάλιστα στο αγνάντιο.

Ήταν Σεπτέμβρης του 2016 όταν φεύγοντας από την Καρυά με κατεύθυνση την Εγκλουβή, δίπλα στο δρόμο, είχαμε συναντήσει μια εκκολαπτόμενη χωματερή. Δες εδώ

Υπάρχει ένα πλάτωμα στο δρόμο, πλακοστρωμένο, με εκπληκτική θέα. Είναι αδύνατον να διασχίσεις το δρόμο και να μην σταματήσεις. Τα πέτρινα πεζούλια μάλιστα, κατασκευάστηκαν γι΄ αυτό ακριβώς το σκοπό. Να σταματούν οι επισκέπτες στο αγνάντιο για φωτογραφίες.

Όπως μάθαμε χτες, το σημείο από παλιά φημιζόταν, εκτός από τη όμορφη θέα του και για τον αέρα του. Οι Καρσάνοι τα παλιότερα χρόνια πήγαιναν εκεί για να «παίρνουν τον αέρα τους». «Πάμε στη μικρή Πλατεία έλεγαν»!

Εκεί λοιπόν συναντήσαμε ξανά χτες πλήθος σκουπιδιών και βαρέων αντικειμένων. Είναι πράγματι πρόσκληση σε ένα σημείο που οι εννέα στους δέκα ταξιδιώτες θα σταματήσουν, να βρίσκεται απλωμένη και παρατημένη αυτή η κατάντια.

Ρωτήσαμε στο χωριό ποιοι «ασυνείδητοι» κάνουν αυτή τη δουλειά. Η απάντηση που πήραμε ήταν διαφορετική από αυτή που φανταζόμαστε. Τα σκουπίδια βρίσκονται εκεί από την Μεγάλη εβδομάδα. Καθαρίστηκε μια κοντινή περιοχή, που κινδύνευε να γίνει σκουπιδότοπος, συγκεντρώθηκαν εκεί και περιμένουν το Δήμο να τα μαζέψει. Από την περιοχή λόγω των ημερών, πέρασαν όχι λίγοι επισκέπτες και τα σκουπίδια ακόμα περιμένουν! Στην διάστημα που μεσολάβησε, όπως ήταν φυσικό, αυξήθηκαν και πλήθυναν.

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση Παλεστρίνειου Ωδείου με θέμα: Γειτονιά Ελλάδος 1948-1970
Επομενο αρθρο
«Τώρα που πας στη ξενιτιά» από το 2o Γυμνάσιο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.