HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜια «παραμυθένια» και μια μίζερη πόλη

Μια «παραμυθένια» και μια μίζερη πόλη

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η παραπάνω χριστουγεννιάτικη εικόνα. Όπως θα διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί, πρόκειται για την πόλη της Άρτας. Όχι δεν έκαναν τίποτα πρωτότυπο, έκαναν το αυτονόητο. Συνεργάστηκαν πέντε φορείς και δημιούργησαν μια «Παραμυθένια πόλη». Πέντε φορείς της Άρτας έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη τους. Το αποτέλεσμα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο κόσμος θα βγει από τα σπίτια, θα χαρεί τις γιορτινές μέρες και η αγορά θα κινηθεί.

Σε μας εδω ο Δήμος και το Επιμελητήριο κάτι προσπαθούν να κάνουν. Ο ένας όμως, βάζει τρικλοποδιά στον άλλον. Το παγοδρόμιο έχει δυο-τρία ξύλινα σπιτάκια. Αυτά ζήτησε με ανακοίνωσή του το επιμελητήριο να νοικιάσει σε επιχειρηματίες για να βγάλει τα έξοδα του παγοδρόμιου αλλά και να εμπλουτιστεί ο χώρος. Έλα μου όμως που ο Δήμος παραχώρησε το χώρο απαγορεύοντας κάθε εμπορική δραστηριότητα! Έλα μου που κινήθηκε αστραπιαία υπενθυμίζοντας στο Επιμελητήριο πως δεν μπορεί να νοικιάσει τα σπιτάκια! Καλα που δεν του απαγόρευσε να βάλει και εισιτήριο στο παγοδρόμιο! Και αυτό εμπορική δραστηριότητα είναι.

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε το Δήμο για την ταχύτητα που ενήργησε ως θεματοφύλακας της νομιμότητας! Μακάρι να το συνήθιζε και σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται η επέμβασή του. Έχουν να λένε κάποιοι -ου μπλέξεις στα γρανάζια του Δήμου. Από τις 23 Ιουνίου 2016 έχει κάποιος δημότης απευθυνθεί στο Δήμο για αναγκαίο και σοβαρό του θέμα και ακόμα περιμένει. Και θα περιμένει όσο χρειαστεί για να καταγράψει το ρεκόρ με τίτλο: «ο Δήμος ως εκδικητής»!

«Παραμυθένια Πόλη Χριστουγέννων Άρτας»

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η «Παραμυθένια Πόλη Χριστουγέννων Άρτας», το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Πλατεία Σκουφά, απέναντι από την Παρηγορήτισσα, στην καρδιά της πόλης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 και έως τις 7 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες της Άρτας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την «Παραμυθένια Πόλη», να κάνουν πατινάζ στο παγοδρόμιο, να χαρούν το καρουζέλ, να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, να περιηγηθούν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά και να συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά, τόσο στην πλατεία Σκουφά, όσο και σε όλο το μήκος του κέντρου της πόλης. Φυσικά, η μετακίνηση από και προς την «Παραμυθένια Πόλη» θα γίνεται και φέτος με το τρένο των Χριστουγέννων που θα περνά από όλα τα σημαντικά μνημεία της πόλης, μέσα από το Κάστρο και το κέντρο και θα καταλήγει στην πλατεία Σκουφά.

Την «Παραμυθένια Πόλη» διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας, του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας.

Προηγουμενο αρθρο
Με μια ροκ κηδεία και μια λαοθάλασσα, η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Τζόνι Χαλιντέι
Επομενο αρθρο
Κάποιος να την σηκώσει!

1 Σχόλιο

  1. Lena
    11 Δεκεμβρίου 2017 at 17:59 — Απάντηση

    The picture is taken at the amusement park Liseberg in my home town Göteborg, Sweden.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.