HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜια προτομή, ο «παραγοντισμός» και διάφορα άλλα, από το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Μια προτομή, ο «παραγοντισμός» και διάφορα άλλα, από το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το ξεκίνημα

Στο ξεκίνημα του χτεσινού (31/8), Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής έκανε αναλυτική ενημέρωση στο σώμα για τη φωτιά στη χωματερή, λέγοντας, πως δημιουργεί ερωτηματικά ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στην είσοδο της χωματερής, όπως ακριβώς τον Απρίλιο μήνα.

DSCN4474

Ο χώρος σήμερα, δήλωσε, έχει αποκατασταθεί πλήρως, αλλά έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Λόγω των επιχωματώσεων δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων. Στη συνέχεια ανέφερε για τη συνεργασία με το Δήμο Βόνιτσας, ώστε να βρεθεί μια λύση για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος. Θα συζητηθεί να μεταφέρουν αυτοί τα απορρίμματα τους στη Λευκάδα, για να επεξεργάζονται από την εδώ μονάδα, με αντάλλαγμα τη μεταφορά των υπολειμμάτων της Λευκάδας στην Πάλαιρο. Αυτό βέβαια είναι μακροπρόθεσμο σχέδιο και απαιτεί τη λειτουργία της μονάδας της Λευκάδας.
Θα ζητηθεί από το Δήμο Βόνιτσας, να αρχίσουν από τώρα να μεταφέρονται εκεί τα απορρίμματα της Λευκάδας λόγω αδυναμίας της εδώ χωματερής.

DSCN4449

Στη συνέχεια ο κ. Μαργέλης σε απάντηση όσων ανέφερε ο Δήμαρχος για το θέμα της πυρκαγιάς στη χωματερή, δήλωσε, πως ο Δήμος δεν είναι παρατηρητής και δεν κάνει ρεπορτάζ για το τι γίνεται, αλλά πρέπει να παρεμβαίνει. Οι επιχωματώσεις που έγιναν τώρα για το σβήσιμο της φωτιάς, έπρεπε, να έχουν γίνει από την Άνοιξη, τόνισε. Ο Δήμος πρέπει να προλαβαίνει.
Έθεσε ακόμα ο κ. Μαργέλης δυο θέματα. Τον απολογισμό που οφείλει να κάνει η Δημοτική Αρχή μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας και το θέμα της Δημοτικής περιουσίας. Για το θέμα της Δημοτικής περιουσίας τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί και να εκμεταλλευτεί, για να δώσει έσοδα στο Δήμο αλλά και να συμβάλει και στην ανάπτυξη του νησιού.

Μια προτομή χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

DSCN4496

Η 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου για το 2015, συζητήθηκε επίσης στο Δ.Σ. στις 31 Αυγούστου με εισηγητή τον πρόεδρο κ. Κώστα Βλάχο. Μεταξύ των έργων για τα οποία έπρεπε να εξασφαλισθεί πίστωση ήταν και αυτό της τοποθέτησης βάσης προτομής του Ρώσου ναυάρχου Ουσακώφ (1743 -1817 ). (Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόκειται για κατακτητή, μια διφορούμενη κατά τους ιστορικούς προσωπικότητα, για την οποία και εν όψει της φετινής επίσκεψης των Ρώσων θα επανέλθουμε προσεχώς με εκτενές άρθρο.) δες [εδώ]

Όπως παρατήρησε ο κ. Μαργέλης εγκρίνεται ένα κονδύλι για μια προτομή για την οποία δεν υπάρχει πολιτική απόφαση, για να απαντήσει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, πως η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο.

Να θυμίσουμε στους αιρετούς μας, πως, αν δεν μας γελά τόσο πολύ η μνήμη μας, πράγματι δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ για την προτομή του Ρώσου ναυάρχου. Στο Δ.Σ. στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 που μοναδικό θέμα είχε, την έγκριση κονδυλίου για την φιλοξενία της Ρωσικής αντιπροσωπείας, είχαν εκφράσει τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ. Θανάσης Καββαδάς την επιθυμία τους για τοποθέτηση ανδριάντα στο Ρώσο ναύαρχο, όπως έχει κάνει η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος. Απόφαση όμως δεν πρέπει να πάρθηκε, μια και το τότε συμβούλιο, είχε μοναδικό θέμα την έγκριση κονδυλίου για την επικείμενη φιλοξενία των Ρώσων, στα πλαίσια της Ρωσικής εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά.

Στο χτεσινό Δ.Σ. την αντίθεσή του για την προτομή εξέφρασε και ο κ. Σπύρος Αρβανίτης θυμίζοντας τις εργασίες του φετινού συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, που το θέμα της αναφερόταν στην περίοδο που έδρασε ο Ουσακώφ στα Ιόνια Νησιά.

Ο Κανονισμός Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων και ο «παραγοντισμός»

Στο χτεσινό Δ.Σ. ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Εισηγητής ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού κ. Σπύρος Πολίτης.

DSCN4506

Στη συζήτηση παραβρέθηκε ομάδα πολιτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατούνας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Διγενή. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Κατούνας με πολύχρονη δράση και μηδενική επιχορήγηση, διαθέτει ομάδα ποδοσφαίρου η οποία κατά τη φετινή χρονιά είναι αναγκασμένη να προπονείται στο γήπεδο των Σφακιωτών, παρότι βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις άλλες δυο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο της Λευκάδας. Όπως δήλωσε ο κ. Διγενής παρότι ο σύλλογος έχει απευθυνθεί και στο Δήμαρχο και στον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Πολίτη ζητώντας ισονομία, δεν βρήκε πεδίο συνεννόησης, ούτε συμβιβασμού και κατηγόρησε ευθέως την Δημοτική Αρχή για παραγοντισμό.

DSCN4461

Για το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του «Διαύλου» κ. Κώστας Γληγόρης αποδείχτηκε για άλλη μια φορά καλά διαβασμένος και προετοιμασμένος, όπως κάνει εξάλλου για όλα τα θέματα, στα οποία παρεμβαίνει. Όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Γληγόρης, ο προτεινόμενος κανονισμός λειτουργίας, σε πολλά θέματα και μάλιστα σε σημαντικά θέματα του αθλητισμού, προβλέπει, να παίρνει απόφαση μόνος ο Δήμαρχος, ή ο αντιδήμαρχος, η ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και όχι το Διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Δεν είναι μόνο ότι αυτό είναι παράτυπο, λέμε εμείς, αφού σε κάθε Νομικό πρόσωπο μόνο αρμόδιο όργανο για να παίρνει αποφάσεις είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι και αγγελικά πλασμένος. Εύκολα λοιπόν θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι θα ανοίγονταν μια πόρτα, για να αναπτυχθούν κάθε λογής αλισβερίσια.

DSCN4499

Τελικά σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε η απαλοιφή των παραπάνω και να προβλέπεται, όλες οι αποφάσεις να παίρνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Πολίτης αρνούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή να αλαλάξει γνώμη, με το σκεπτικό ότι λόγω δυσκολίας σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου, θα υπάρξει δυσλειτουργία και δεν θα μπορούν να παίρνονται σύντομα αποφάσεις.

Προηγουμενο αρθρο
Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη Ζωή -Διορισμοί φίλων της στη Βουλή
Επομενο αρθρο
Δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια, μετά τις εκλογές, αποφάσισε το Π.Σ. Ιονίων Νήσων

1 Σχόλιο

  1. aoratos
    1 Σεπτεμβρίου 2015 at 16:30 — Απάντηση

    -ο δημος βονιτσας και οι δημοτες του δεν θα συνεισφερουν οικονομικα και ανταποδοτικα στη λειτουργια της μοπακ? Πως εξασφαλιζεται η ευρωστη λειτουργια της? Με ποιους θα στελεχωθει και πως? Θα εχει την τυχη του βιολογικου? Δεν πρεπει οι δημοτες Λευκαδας να ενημερωθουν για τις διαπραγματευσεις? Οικονομοτεχνικη συγκριση εγινε μηπως μας συμφερει για δικο μας χυτυ?.Διαθετετε τεχνογνωσια και επαρκεια για επιλογες και αποφασεις?
    – οι δημοτες Λευκαδας δεν πρεπει να εχουν αποψη για προτομες στους κοινοχρηστους χωρους τους? Στα πλαισια της συμμετοχικοτητας που ευαγγελιζοσασταν θα επρεπε να ερθει στο δημοτ. Συμβουλιο κι ας μην ηταν υποχρεωτικο.
    -δηλαδη ο δημαρχος,αντιδημαρχος και εντεταλμενος θα ηταν οι γενικοι και μονοι δερβεναγες των αθλητικων εγκαταστασεων? Που ειναι η συμμετοχικοτητα, συλλογικοτητα, δημοκρατικοτητα και διαφανεια του “λογου” σας την ημερα της ορκομωσιας σας κυριε δημαρχε? Η συμμετοχη αιρετων και πολιτων μεσα απο διοικητικα συμβουλια και επιτροπες?
    Γιατι να μην αποδιδεται το ποσοστο απο τις διαφημισεις των γηπεδων απο συλλογους στο δημο? Καντε ενα ηλεκτρονικο δημοψηφισμα γι αυτο να λυθει επιτελους και να μην λαικιζει η καθε δημοτικη αρχη. Που ειναι το σπασιμο αυγων? Και επιτελους καθε φορα που εχει το δημοτ. Συμβουλιο θεμα με σωματεια και συλλογους ας τελειωσουν οι λαικισμοι και ψηφοθηρικες τοποθετησεις και στασεις ενθεν κι ενθεν. Ποιος νομος λεει οτι πρεπει να χαριζονται τα αντιτιμα απο χρηση δημοτικων εγκαταστασεων. Ανταποδοτικα οφελη ειναι να βρειτε και υπαλληλους να δουλεψει και νεος κοσμος.

    Επιτελους αλλαξτε…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.