HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜια υπέροχη δράση του Γυμνασίου- Λυκείου Μεγανησίου κατά του ρατσισμού

Μια υπέροχη δράση του Γυμνασίου- Λυκείου Μεγανησίου κατά του ρατσισμού

Η μικρή αφορμή κατά του ρατσισμού δεν άφησε ασυγκίνητους μαθητές και διδάσκοντες στο Γυμνάσιο- Λύκειο Μεγανησίου. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συμμετείχαν σε μια πολύπλευρη δραστηριότητα εξάγοντας μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας και της εποχής μας.
Οι μαθητές μας συζήτησαν, ζωγράφισαν, είδαν ταινίες, έπαιξαν, χρωμάτισαν, προβληματίστηκαν και χάρηκαν με την θεματολογία. Στο τέλος άφησαν ένα τσούρμο πολύχρωμα μπαλόνια, που το καθένα είχε γραμμένο ένα αντιρατσιστικό σύνθημα, να ξεχυθεί στον αίθριο μεγανησιώτικο ουρανό.

152

153

Ζητήσαμε από την διευθύντρια κα Μεταξά δυο λόγια για την όμορφη πρωτοβουλία και εκδήλωση:
«Στο σχολείο μας σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, γιορτάστηκε η καθιερωμένη από το ΥΠΑΙΘ Πανελλήνια αθλητική ημέρα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «Παρεμβατική Δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο θεματικός άξονας για το τρέχον σχολικό έτος είναι «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι»

154

155

Οι μαθητές μας σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων πραγματοποίησαν τις εξής δράσεις:
1.Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο Ανίκητος»
2.Προβολή διαφόρων spot με θέμα των ρατσισμό
3.Ζωγραφιές με αντίστοιχα θέματα
4.Αθλητικές δραστηριότητες
5.Σωματικοί σχηματισμοί με συνθήματα
6.Γραμμένα με συνθήματα μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό
Ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη μέρα. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στην ανωτέρω εκδήλωση (μαθητές και εκπαιδευτικούς) και ελπίζουμε να αποκόμισαν αρκετά μηνύματα»

Πηγή: www.meganisitimes.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ετσι ήταν ο Λευκός Πύργος στις αρχές του 20ου αιώνα [βίντεο]
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση του IEEE Student Branch του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων για την IEEE Day 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.