HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜικροψυχία ή νέα «ηθική»

Μικροψυχία ή νέα «ηθική»

Όμορφα συναισθήματα πλημμυρίζουν όλους τους Λευκαδίτες βλέποντας τις εικόνες των επιφανών Λευκαδίων που βραβεύτηκαν από την Ένωση Επτανησίων. Ο αγαπημένος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης και η κόρη του αείμνηστου ιδρυτή Σπύρου Σκλαβενίτη της αλυσίδας καταστημάτων Σκλαβενίτη, Μαρία Σκλαβενίτη. Ποιός, όσο και κακοπροαίρετος να είναι, θα μπορούσε να έχει αντίρρηση;

Δεν θα προσθέσω τίποτα για την οικογένεια Σκλαβενίτη. Είναι γνωστή η προσφορά της στη Λευκάδα. Η επιχείρηση Σκλαβενίτη χαρακτηρίζεται και από κάτι άλλο, άγνωστο στις μέρες μας στο χώρο που δραστηριοποιείται, το επιχειρηματικό ήθος.

Στην πρόσφατη δοκιμασία του νησιού μας από τους σεισμούς της 17ης Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 21/11, η οικογένεια Σκλαβενίτη έκανε μια μεγάλη προσφορά νερών και τροφίμων στους σεισμόπληκτους.[δες εδώ]. Σε ιδιωτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μέσω F/B είδαμε τεράστιες ποσότητες τροφίμων να γεμίζουν την αίθουσα Γυμναστικής.

2

3

Η μόνη πληροφόρηση που είχαμε ήταν αυτές οι φωτογραφίες. Μέχρι σήμερα, 25 μέρες μετά, δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση αιρετού φορέα για την εν λόγω δωρεά. Δεν υπήρξε επίσης καμιά δημόσια ευχαριστία προς την οικογένεια από τους ίδιους πάλι αρμόδιους αιρετούς φορείς.

Τέτοιες ενέργειες προσφοράς δεν ανακουφίζουν όσους σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις έχουν ανάγκη. Κάνουν κάτι περισσότερο σημαντικό, φανερώνουν αλληλεγγύη. Η δημοσιοποίηση λοιπόν τόσο της προσφοράς όσο και ευχαριστιών επιβάλλεται. Γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, όχι μόνο σαν ένδειξη ευγένειας, αλλά περισσότερο για τη σημειολογία που αυτές οι ενέργειες περικλείουν.

Δεν ξέρω αν έκαναν όσα έπρεπε, για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό -όπως καμώνονται οι αιρετοί μας- αλλά αγνόησαν κάτι σημαντικότατο, την ηθική. Λειτούργησαν μικρόψυχα και … κουτοπόνηρα. Είτε θέλησαν να παρουσιάσουν τη βοήθεια προς τους δικαιούχους σαν δικό τους έργο είτε με μέρος αυτής, να κάνουν το κομμάτι τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, είτε και τα δυο. Σημεία των καιρών κι αυτά μαζί με τόσα άλλα που καθημερινά βιώνουμε από τη νέα τάξη πραγμάτων και τη νέα ηθική της «αριστεράς».

Υ.Σ. Την ίδια τύχη είχαν και οι εταιρείες που έκαναν δωρεές για τους σεισμοπαθείς: NESTLE(Κορπή), Α.Β. Βασιλόπουλος και ίσως άλλες που δεν γνωρίζουμε.

Προηγουμενο αρθρο
Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα ανάμεσα στις Top-Ten αναζητήσεις στη Google το 2015

2 Σχόλια

  1. Κλελια
    17 Δεκεμβρίου 2015 at 15:07 — Απάντηση

    Κυρια μου,εχετε τοοοσο δικιο που δεν περιγραφεται!!
    Οι ανθρωποι ειναι πολυ κακοι και βγαζουν κακια σε οτι λεγεται ”ιδιωτικο”.
    Ετσι ειχαν μαθει παντα. Να ζουν πολυ καλα καααθοντας,παντα διοροσμενοι και βολεμενοι κι απο πανω εκ του ασφαλους και μια μεγαλη κραυγη δηθεν καταγγελιας-απογνωσης.
    Τωρα??
    Απλα λενε διαρκως ψεματα και προσπαθουν μεσα ακομα κι απο τον σεισμο να βολευτουν,οπως ο..δικος τους με την στεγαση του ΕΛΤΑ στην Βασιλικη!!!!

  2. Kogion
    16 Δεκεμβρίου 2015 at 23:06 — Απάντηση

    Ως γνωστόν οι ιδιώτες ειναι πάντα οι “κακοί” και έτσι πάντα πρεπει να εμφανίζονται, εκτός αν πρόκειται για καμία απευθείας…
    Φανταστείτε μόνο αν η σημερινή συμπολίτευση ήταν στην αντιπολίτευση και γίνονταν ο σεισμός. Τι απαιτήσεις θα είχαν, που θα έβαζαν τον πήχη και τι έχουν κάνει σήμερα.
    Νέα ήθη, νέα έθιμα με μπόλικη δόση επιλεκτικού Αλτσχάιμερ…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.