HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜιχ.Χρυσοχοΐδης: Το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας θα κατασκευαστεί μόλις η ΕΛΑΣ παραλάβει το οικόπεδο

Μιχ.Χρυσοχοΐδης: Το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας θα κατασκευαστεί μόλις η ΕΛΑΣ παραλάβει το οικόπεδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 17 Ιουνίου 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Το Αστυνομικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί μόλις η ΕΛΑΣ παραλάβει το οικόπεδο –
Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Νέο κύκλο επαφών για το θέμα της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Λευκάδα ξεκίνησε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Χρήστο Σταϊκούρα, και με τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, κ. Αντώνη Μπέζα.

Ο Βουλευτής, στη συνάντηση με τον κ.Χρυσοχοΐδη εξέθεσε το ιστορικό του θέματος, καθώς και τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος από το 2015. Επεσήμανε ότι το σημερινό κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛΑΣ, ούτε και να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά τους πολίτες. Τόνισε ότι έχει επισημανθεί το οικόπεδο (Ο.Τ.431) στις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας με χρήση γης στην Ελληνική Αστυνομία, εμβαδού 3.111 τ.μ., και απομένει να οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι, εφόσον δοθεί το οικόπεδο, άμεσα θα επιδιώξει την ανέγερση του Μεγάρου με τη διαδικασία της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διαδικασία η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία για την κατασκευή και άλλων κτιρίων.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων του Βουλευτή με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Μπέζα.

Συζητήθηκε η άστοχη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης η οποία παραχώρησε στην ΕΤΑΔ 10.119 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το Ο.Τ.431, χωρίς προηγούμενη ταυτοποίησή τους και χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν ανήκουν σε καθεστώς εξαίρεσης και επομένως ανήκουν στο δημόσιο, το οποίο έχει τη διακριτική ευχέρεια να τα παραχωρήσει ή να τα αξιοποιήσει κατά όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Υπουργός αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να κρίνει ποια από τα ακίνητα αυτά θα μεταφερθούν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Επισημαίνεται ωστόσο ότι το εν λόγω οικόπεδο εντάσσεται σε καθεστώς εξαίρεσης από την ΕΤΑΔ και αναμένεται ότι η απόφαση του ΣτΕ θα επικυρώσει την κατοχή του δημοσίου επί του οικοπέδου.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ. Ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στην ανάγκη ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου και συζήτησε με τον κ. Μπέζα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, ενόψει της απόφασης του ΣτΕ.

Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο Βουλευτής θα έχει νέο κύκλο συναντήσεων, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου να γίνει πραγματικότητα.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση Γυμναστικού Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση και εκλογές
Επομενο αρθρο
Εορταστικές εκδηλώσεις της Μονής Αγίου Νικολάου Ιράς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.